Glam News Magazine

Pentru prezentarea din toamna anului 2019 pentru Christian Dior, desfășurată în spatele Muzeului Rodin, directorul de creație Maria Grazia Chiuri a invitat-o pe artista de origine italiană Tomaso Binga, o femeie care în anii 1970 își semna lucrările ca și bărbat, protestând astfel împotriva privilegiului masculin în lumea artei. Binga a citit o poezie (în italiană) despre victoria feministelor asupra patriarhiei, în timp ce spectatorii se uitau la imagini cu Binga mult mai tânără.

Colecția ne teleportează înapoi cu 70 de ani. Chiuri a căutat inspirația pentru această colecție în perioada postbelică din Marea Britanie în stilul Teddy Girl, care reprezenta acea clasă muncitoare care iubea rock ’n’ roll-ul și mergea în cluburi într-un mix de jachete bărbătești edwardiene, fuste întregi, blugi albastri, piele, catifea și ochelari de soare. Chiuri a păstrat similitudinea în siluete și excesul de accesorii care se regăseau și în desenele lui Christian Dior din aceeași perioadă. Ea s-a inspirat, de asemenea, și din creațiile lui Yves Saint Laurent pentru Dior, reinterpretând o jachetă bărbătească neagră de piele pentru femei, de la sfârșitul anilor 1950.

Aceasta este o colecție ceva mai casual decât ne-a obișnuit. Iei o salopetă, o fustă, un palton, un șal supradimensionat, o pereche de pantaloni, o bustieră și apoi le stratifici după bunul plac. Există însă și piese ceva mai elegante care pot fi purtate și la birou. Cât de minunat este faptul că ceea ce pare a fi o rochie de seară, de excepție, este de fapt o piesă vestimentară care poate fi aruncată într-o valiză și purtată în mai multe moduri diferite. Este o piesă modernă, care vine în ajutorul femeii ce are o viața ocupată.

Chiuri i-a dedicat spectacolul lui Karl Lagerfeld, “alchimistul de eleganță și frumusețe”, pentru care a lucrat la Fendi la începutul carierei sale. “Îmi amintesc de el la primul meu spectacol din Milano. A fost primul director de creatie. Ceilalți designeri au fost fondatori ai casei lor. Îmi amintesc cultura lui incredibilă. Era un om foarte muncitor. A fost o experiență extrem de frumoasă pentru mine “, a spus ea. Când a sosit la Dior și sa alăturat companiei LVMH, ei s-au întâlnit din nou. “În timpul deliberărilor, Karl a spus:” Trebuie să facem asta repede, pentru că Maria Grazia și cu mine trebuie să facem couture, nu doar pret-a-porter! ”

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu