Glam News Magazine

Escada, o marcă Margaretha și Wolfgang Ley înființată la München în 1978, care este în prezent deținută de către omul de afaceri indian Megha Mittal, a fost o prezență foarte liniștită la New York Fashion Week în ultimii ani, neavând prezentări, lansând doar sedințe foto în care un singur model prezenta toate hainele. Până recent a fost un brand despre care se vorbea aproape strict în trecut. În perioada anilor ’80, Escada a pus stăpânire pe garderoba femeilor corporatiste (Margaretha fiind un prim exemplu al speciei), iar semnele casei erau umerii supradimensionați, nasturi de alamă și culori vibrante.

Cu ocazia aniversării a 40 de ani, Mittal și CEO-ul său Iris Epple-Righi sunt hotărâți să aducă Escada înapoi în prezent. Ei au rezervat Park Avenue Armory, l-au angajat pe Stefan Beckman să creeze un decor și au angajat nume importante cum ar fi: stilistul Jacob K, make-up artistul Pat McGrath, hair stilistul Guido Palau și muzicianul Frédéric Sanchez. Evenimentul a fost destul de amețitor încă de la început, totul fiind o petrecere de numire în funcție a noului director creativ Niall Sloan.

Sloan a lucrat la Burberry și Hunter Boots și a fost la Escada suficient de lung timp pentru a creea o colecție proprie. Deci sarcina lui a fost cel puțin dublă: să reaprindă entuziasmul despre un brand care nu a avut prea multe de spus în ultimii ani și să dovedească faptul ca este demn de o scenă mare ca cea construită de Beckman înArmory. Nu este usor, datorită punctelor de plecare. Colecția a fost una extrem de veselă și plină de culoare, cu piese clasice, umeri supradimensionați, curele purtate peste sacou, rochii înflorate cu tăieturi clasice. A fost o întoarcere în timp. Sursa de inspirație a lui Sloan au fost o pereche de filme iconice, Working Girl și Pretty Woman, din 1988 și respectiv 1990, el reușind să modernizeze sensibilitatea. Una dintre cele mai bune ținute a fost de departe o reinterpretare a rochiei  kaki purtată de Julia Roberts.

Impulsul de a privi înapoi la povestea originii mărcii și la zilele ei de glorie este destul de natural – la urma urmei, a fost unul dintre cele mai mari branduri în anii ’80 și ’90, iar nume mari precum Versace și Prada îmbrățișează nostalgia mărcii. Dar nu există nicio îndoială că femeile de astăzi se îmbracă diferit decât o făceau acum trei decenii. Când Sloan se recalibrează pentru sezonul următor, ar trebui să aleagă câteva muze contemporane.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu