Glam News Magazine

Aurora Boreală este unul dintre cele mai uimitoare fenomene naturale care oferă experiențe unice de călătorie. Cunoscut și ca Luminile Nordului, acesta este cel mai impresionant spectacol de lumină al naturii, pe care oricine ar trebui să-l vadă cel puțin o dată în viață. Create de vânturile solare care interacționează cu particule încărcate în câmpul magnetic al pământului, luminile apar ca niște șiruri luminoase de dansuri verzi, roșii, galbene și purpurii pe cerul arctic. Acest spectacol apare predominant între sfârșitul lunii septembrie și sfârșitul lunii martie, adesea aproape de miezul nopții.  În timp ce majoritatea destinațiilor pentru a vedea Aurora Boreală sunt apropiate de zona arctică, vă puteți aștepta să le vedeți și în emisfera sudică. Iată unde puteți vedea Luminile Nordului în Europa.

Norvegia

Svalbard este un teritoriu insular în Oceanul Arctic, situat la 600 de km de coastele Norvegiei și administrat de Norvegia. Luminile Nordului apar aici din noiembrie până în februarie, deși între mijlocul lunii noiembrie și sfârșitul lui ianuarie călătorii pot experimenta un fenomen natural suplimentar: Noaptea Polară. Noaptea polară se referă la cele trei luni fără lumină de zi. Acest amurg albastru perpetuu și înspăimântător înseamnă că ai cele mai mari șanse de a vedea Aurora Boreală. Ai de asemenea sașnse bune de a observa viața sălbatică, cum ar fi renii, morse și urșii polari.

Suedia

Cele mai bune locuri pentru a vedea Luminile Nordului în Suedia sunt Kiruna, Abisko și Laponia suedeză. Satul Jukkasjärvi din regiunea Kiruna este deosebit de popular în rândul turiștilor, deoarece în fiecare an 100 + artizani creează meticulos hotelul de gheață, folosind gheață recoltată de pe râul Torne. Plecând din Jukkasjärvi noaptea pe motociclete de zăpadă, telescaune sau chiar cu sănii trase de cai este absolut posibil să vedeți Aurora Boreală.

Finlanda

Finlanda este una dintre cele mai bune și mai accesibile țări pentru vizionarea Luminilor de Nord, acestea făcându-și apariția aproximativ 200 de nopți pe an. Unde să vezi Aurora Boreală în Finlanda? Cele mai bune locații de vizualizare a Luminilor Nordului sunt Luosto, Nellim, Utsjoki, Ivalo, Kakslauttanen și există o mulțime de moduri unice de a face asta. Alăturați-vă unui safari cu reni sau unui tur de curse cu saniile tarse de câini prin sălbăticie sau închiriați câteva schiuri pentru a explora Parcurile Naționale.

Islanda

Când vine vorba de Aurora Boreală din Islanda, se poate vedea în majoritatea țării de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii aprilie. Cel mai bine este să alegi mediul rural pentru cea mai mică cantitate de poluare luminoasă care perturbă percepția fenomenului în zona orașelor. Mergeti spre Parcul National Þingvellir pentru niste vederi cu adevarat spectaculoase. Acesta este un sit al patrimoniului UNESCO, unde se întâlnesc plăcile continentale nord-americane și eurasiatice.

Scoția

Aurora Borală poate fi văzută și de locuitorii sau turiștii din Regatul Unit la Marii Britanii, iar cele mai mari șanse pentru a admira spectacolul de lumini este în Scoția. Cele mai bune locații pentru vizionarea Luminilor Nordului sunt Aberdeen, Insula Skye, Highlands și Dunnet Head.

Lasă un comentariu