Glam News Magazine

Îmi amintesc foarte clar de prima mea vacanță în afara țării – la Londra. Mama mea a fost de părere că avem dreptul la vacanță, așa că o aventură la Londra, urmată de o săptămână la Paris, ar fi o experiență plăcută pentru prima noastră ieșire în afara țării. Călătoria la Londra mi-a adus în minte poveștile despre Sherlock Holmes, Big Ben și Turnul Londrei. Mintea mea se îndrepta spre povestile istorice despre Turnul Londrei, o reședință regală care a devenit faimoasă ca o închisoare, Marea Ciumă, Marele Foc din 1666 și de asemenea, Revoluția Industrială din anii 1860 (când copiii au fost trimiși să lucreze de la vârsta de cinci ani) care au dat naștere unor cărți ca Oliver Twist. Mi-am amintit, de asemenea, marile progrese din Londra modernă, cum ar fi sistemul feroviar subteran, domul Millennium (un centru expozițional) și Muzeul Londrei. Am fost extrem de curios să văd dacă imaginația mea a pictat o imagine exactă a acestor evenimente și monumente din această zonă și abia așteam să realizăm un circuit cultural la Londra.

După o călătorie de 4 ore am  ajuns la aeroportul Heathrow și m-am simțit ca o oaie într-un labirint. Am încercat să găsim rapid bagajele noastre, să trecem de punctul de control și să găsim un taxi pentru a ajunge la hotel. Lista noastră de “must-see” din Londra a inclus multe lucruri, așa că imediat ce ne-am cazat am și pornit la drum. Obiectivul nostru principal pentru prima seară a fost acela de a experimenta mâncarea londoneză. Din moment ce am ajuns destul de târziu și majoritatea atracțiilor turistice erau închise, ne-am îndreptat spre Leadenhall Market, o piață acoperită superbă. Sub acoperișul elegant victorian au existat tarabe cu flori, brânză, carne și alte alimente proaspete, precum și magazine, pub-uri și restaurante în clădirea pieței. Am gustat diferite brânzeturi și ne-am înfruptat din faimoasele plăcinte de carne. Scenele din Dragon Alley în Harry Potter și în Piatra Filozofală au fost filmate în piața Leadenhall, astfel că ne-am bucurat de explorare.

Am făcut o plimbare pe străzile orașului și am fost uimiți de luminile ce îmbogățeau orașul într-o noapte frumoasă în fața unui cer senin. Nu era pic de ceață. Am reușit să găsim o cabină telefonică roșie pentru a face câteva poze. Apoi ne-am îndreptat spre râu pentru a vedea Tower Bridge, ce lumina frumos pe un fundal negru. De-a lungul râului puteai vedea London Eye. Știam că Palatul Parlamentului (cu Big Ben) erau peste râu de la London Eye, așa că am experimentat pentru prima dată calea ferată subterană.

De-a lungul săptămânii, unul dintre momentele mele preferate a fost când am vizitat Turnul Londrei. Mi-a plăcut istoria relatată de ghidul care a făcut ca zidurile să prindă viață. Acesta a fost unul dintre momentele în care viziunile mele despre ceea ce credeam că ar arăta au devenit adevărate. M-am bucurat mai ales de povestile regilor și de modul în care Turnul a fost folosit ca închisoare. Da, am văzut toate muzeele, monumentele și statuile. Cu toate acestea, momentele mele preferate au fost când stăteam la terasa unei cafenele și urmăream oamenii și vânzătorii. Fiind pasionat de parfumuri de nișă, m-am bucurat nespus să vizitez Harrods, cel mai popular magazin de lux din Londra de unde am cumpărat două parfumuri Amouage și un Tom Ford. Pe stradă, localnicii sunt foarte diferiți. Au părul vopsit în tot felul de culori, tunsori interesante, haine la modă, care păreau că au sărit din revistele de modă și un aer de indiferență față de clădirile care descriu secole de istorie.

În ultima seară, o ceață deasă a acoperit străzile cu un aer de misteriozitate. La sfârșitul călătoriei noastre am vizitat reședința lui Sherlock Holmes. Sherlock Holmes a fost un detectiv fictiv din cărțile lui Sir Arthur Conan Doyle. Mergând de-a lungul străzii cu arbori, îmi puteam imagina că sunt în 1881 și trăiesc precum Holmes la 221B, Baker Street. Odată ce ne-am urcat în apartament, am fost șocați de cât de mic era apartamentul și nu ne puteam imagina cum cineva a putut trăi în acele încăperi înghesuite. Ne-am luat la revedere de la Londra cu o croazieră cu barca pe râul Tamisa. Am văzut deaproape multe clădiri superbe și am ascultat mai multă istorie a zonei. Ne-am uitat în sus și am văzut London Eye unde am fost cu câteva nopți înainte.

Călătoria cu taxiul spre aeroport ne-a făcut să zâmbim, amintindu-ne de o sâptămână în care Londra “ne-a vorbit” și am înțeles clar că acest oraș era mai mult decât frumoasele clădiri istorice – era o colecție de povestiri dintr-un roman complicat. Are un caracter unic ce îl face diferit față de orice alt loc pe care l-am vizitat de atunci. Prin influența romană, incendiile, epidemiile și conflictele, Londra este un loc interesant care are tuturor câte ceva de oferit.

Cum Christian Tour susține Dreptul la vacanță, vă invit să consultați portofoliul stufos al agenției, iar dacă găsiți ceva pe placul vostru, indiferent dacă alegeți Londra sau o destinație exotică poate chiar vă faceți vacanța cu Christian Tour.

Acest articol este înscris în competiția Spring SuperBlog 2019!

Un comentariu

Lasă un comentariu