Glam News Magazine

Europa este un continent atât de ofertant când vine vorba de călătorii! Iar partea grozavă este că poți vedea locuri minunate și să eviți aglomerările din zonele turistice intens vizate în același timp. Astăzi împărtășesc cu voi noi ponturi pentru vacanțe autentice, de această dată în Anglia, unde există mai multe sate care cuceresc turiștii cu farmecul lor idilic. Am selectat șapte dintre ele, ca destinații viitoare pe continent. Nu uitați să le notați!

Bibury

sate autentice din Anglia

Bibury este un mic sat superb, unul dintre cele mai bune locuri de explorat din Anglia, ceea ce îl face să fie pe lista multora dintre turiști. Descrierea ca “cel mai frumos sat al Angliei” îl urcă în fruntea listei mele. Casele istorice de piatră de culoarea mierii și râul Coln, afluent al Tamisiei, ce curge de-a lungul străzii principale, fac din acest loc unul pitoresc.

Bourton-on-the-Water

Bourton-on-the-Water
Foto: cotswolds.com

O bijuterie în zona Cotswolds, de o frumusețe naturală de excepție, este satul Bourton-on-the-Water. Micul său centru istoric, împreună cu zonele asociate de-a lungul râului Windrush, au fost desemnate zonă de conservare, iar Salmonsbury Camp, o locuință din epoca fierului din apropiere, este desemnată monument național al Regatului Unit. Lor se alătură multe clădiri monumente istorice.

Yalding

 

Foto: geograph.org.uk

Nu prea departe de Londra se află acest sat uimitor, perfect pentru o evadare din marele oraș. Ca punct de atracție pe lângă biserica și clădirile istorice, trebuie văzut Podul Twyford, care este unul dintre cele mai bune poduri medievale din sud-estul Angliei. Yalding a fost unul dintre principalele puncte de expediere de pe râul Medway pentru tunuri.

Castle Combe

sate autentice din Anglia

Castle Combe nu poate lipsi din lista cu cele mai autentice sate din Anglia pentru că nu numai că arată fermecător, dar are și o notorietate specială. Aici au avut loc filmări pentru mai multe producții unoscute între care Doctor Dolittle, Agatha Christie’s Poirot, Stardust și The Wolfman. Satul are două părți: una este în valea îngustă a By Brook, îar cealaltă se află pe un teren mai înalt spre est, pe drumul care leagă Chippenham de Chipping Sodbury. Un circuit de curse cu motor este la sud de satul superior.

Kettlewell

Kettlewell este un alt exemplu pentru cele mai autentice sate din Anglia. A se remarca numai Biserica Sf. Maria și cred că nu mai este nevoie de lămuriri. Satul are case din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, inclusiv vicariatul. Biserica, Sf. Maria, așa cum o vedem astăzi, a fost reconstruită în secolul al XIX-lea și se află pe un sit care datează din 1120, când familia (normandă) de Arches a înființat aici o biserică.

Polperro

Foto: flickr

Este un sat și un port de pescuit din cadrul Coastei Patrimoniului Polperro din sudul Cornwall, Anglia cu o populație de cca.1500 de locuitori. Casele vechi pescărești sunt aproape itacte, ceea ce face din această locație una de interes pentru turiști.

Lacock

Foto: flickr

Majoritatea caselor locuite de aici sunt din secolul 18 sau mai devreme. Abația Lacock, Biserica St. Cyriac și un hambar sunt însăși mai vechi, din secolul al XIV-lea. Clădirile fac din acest loc unul dintre acele sate autentice din Anglia ce nu trebuie ratate.

Lasă un comentariu