Glam News Magazine

Există mai multe restaurante de top care și-au câștigat reputația cheltuind milioane în proiectare și construcție, angajând personal de top, furnizând ingrediente de cea mai înaltă calitate și transformându-le într-o înaltă bucătărie care îți schimbă viața. Dacă vreți să experimentați o mâncare fabuloasă, pregătiți conturile bancare, pentru că o astfel de experiență vă va încânta simțurile, dar vă va afecta serios buzunarele. Iată 10 dintre cele mai scumpe restaurante din lume:

Eleven Madison Park – New York

restaurante

Este un restaurant pur și simplu spectaculos și a fost recompensat cu trei stele Michelin. Dacă reușiți să afceți o rezervare, vă va costa: o masă la acest restaurant include de la opt până la 10 feluri de mâncare și costă în jur de 300 de euro de persoană. Dar va merita cu siguranță.

Ithaa – Insula Conrad Rangali, Maldive

restaurante

Cum ar fi să luați masa sub apă? Aici sunteți la cinci metri sub ocean, în primul restaurant subacvatic din lume, cu vederi panoramice asupra grădinilor de corali și animalelor marine în derivă în spectaculoasa Maldive. Meniul este inspirat de arome locale cu o fuziune occidentală. Masa vă va costa în jur de 320 euro (fără băuturi).

Restaurant Le Meurice – Paris, Franța

restaurante
Foto: alainducasse-meurice.com

Într-un decor opulent, Le Meurice este unul dintre cele mai renumite și scumpe restaurante din Paris. Inspirat de Le Salon de la Paix Versailles și proiectat de Philippe Starck, restaurantul cu două stele Michelin de la Alain Ducasse are oglinzi antice, fresce și candelabre alături de elemente mai moderne în mobilier și decorațiuni. Mâncărurile a la carte sunt în medie la 130 de euro fiecare, iar meniul costă 380 de euro.

Joël Robuchon – Las Vegas, Nevada

restaurante
Foto: joel-robuchon.com

Situat în interiorul MGM Grand, restaurantul omonim al regretatului bucătar francez Joël Robuchon servește cea mai scumpă masă dintr-un oraș care este plin de ele. Restaurantul oferă mai multe meniuri, dar crème de la crème, este cu 18 feluri, costă 400 euro de persoană fără băuturi, taxe și bacșiș.

Guy Savoy de Paris – Paris, Franța

restaurante
Foto: guysavoy.com

Ce ați face cu 500 de euro? Dacă plănuiți o excursie în orașul iubirii, puteți face o vizită la Guy Savoy? Prezentând cea mai bună bucătărie franceză, bucătarul premiat are două restaurante emblematice (unul în Monnaire de Paris și celălalt în Las Vegas), precum și alte trei locații în Paris. O masă cu 13 feluri (fără băuturi) costă 480 euro/persoană. Vă așteaptă stridii, caviar, foie gras de rață brațată, ca să oferim câteva exemple. Nu uitați să faceți rezervare

Masa – New York, SUA

restaurante
Foto: masanyc.com

Omakase este o expresie japoneză care înseamnă să te încrezi în bucătar, iar în cazul Masa, aceasta este singura alegere, deoarece nu există un meniu à la carte la vedere. Trei chef de sushi cu stele Michelin, Masa Takayama, s-au antrenat pentru prima dată la legendarul Ginza Sushiko din Tokyo, înainte de a se muta în State pentru a-și începe propria aventură. Situat în Time Warner Center, cu 545 euro de persoană (fără băuturi), Masa este adesea considerat cel mai scump restaurant din America. Rezervările se fac cu trei săptămâni înainte și meniurile se schimbă zilnic, în funcție de specialitățile sezoniere disponibile în acea zi.

Kitcho Arashiyama Honten (Kyoto, Japan)

restaurante
Foto: kyoto-kitco.com

Kaiseki este echivalentul japonez al unui meniu cu degustare cu mai multe feluri, iar puține restaurante o fac mai bine decât Kitcho Arashiyama Honten. O masă aici include ciorbă, sashimi, un fel de mâncare la grătar, un fel de mâncare gătit lent, orez și muraturi la abur, ceai verde și fructe și produse de cofetărie, iar prețul variază de la 40.000 de yeni (sau aproximativ 330 euro) la 60.000 de yeni ( sau 520 euro) – și asta înainte de a include taxele și taxele de serviciu, ceea ce împinge factura până la 670 euro.

Ultraviolet – Shanghai

restaurante
Foto: afar.com

Dacă doriți un restaurant exclusivit pentru a sărbători alături de câțiva prieteni, Ultraviolet poate fi răspunsul. Este un restaurant care are o singură masă, ceea ce înseamnă că doar 10 persoane pot lua masa acolo. În plus, mâncarea este și ea exclusivistă și depășește 800 de euro de persoană.

Urasawa – Los Angeles, California

Legendarul Urasawa este unul dintre cele mai frumoase restaurante japoneze din America, cu două stele Michelin. Se mândrește cu un meniu kaiseki care se schimbă zilnic cu 25 sau mai multe feluri pregătite de bucătarul Hiroyuki Urasawa. O masă obișnuită costă mai mult de 900 de euro de persoană, dar tinde să dureze patru ore sau mai mult.

SubliMotion – Ibiza, Spania

restaurante

Fondat de doi bucătari cu stele Michelin, acest restaurant cu 12 locuri ocupă în prezent fruntea listei drept cel mai scump restaurant din lume, cu 1.500 euro consumația/persoană. Situat în hotelul Hard Rock din Ibiza, Sublimotion oferă oaspeților o sărbătoare pentru simțuri, cu o cină cu 20 de feluri. Oaspeții sunt duși într-o experiență culinară multisenzorială.

Lasă un comentariu