Glam News Magazine

Probabil că fiecare dintre noi s-a confruntat cel puţin o dată în viaţă cu o noapte albă, în care nu pasiunea nestinsă sau petrecerile nebune ne-au dat bătăi de cap, ci nesuferita insomnie! Cu somnul nu este de glumit, numeroşi cercetători afirmând răspicat faptul că daunele asupra sănătăţii sunt extrem de serioase, în cazul în care nu bifăm cele 7-8 ore obligatorii de repaus!

Tot oamenii de ştiinţă ne oferă soluţii la problema insomniei şi îşi asumă menirea de a ne învăţa un lucru în aparenţă imposibil: „cum să adormi în doar 60 de secunde”! Descoperă în ce constă metoda revoluţionară care îţi poate schimba viaţa!

Cum adormi în 60 de secunde: este posibil oare?

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, lipsa de sport, stilul de viaţă sedentar și diferitele afecţiuni ne împiedică să avem un somn liniştit, de bebeluş. În timp ce experţii recunosc că foarte puţini oameni adorm imediat şi că un interval de 15-30 de minute este complet acceptabil pentru a te lăsa „pradă viselor”, unele dintre noi avem nevoie uneori de câteva ore pentru a adormi sau petrecem nopţi albe, în care numărăm zadarnic oi în ticăitul nemilos al ceasului!

Doctorul Andrew Weill, originar din Arizona, pretinde că a descoperit o tehnică revoluţionară care ne poate ajuta să adormim în 60 de secunde. Vestea bună este că nu avem nevoie de aparatură fancy, de pastile scumpe sau imposibil de obţinut şi nici măcar de ceaiuri aromate. Tot ce trebuie să facem este să exersăm câteva tehnici simple de respiraţie.

Metoda lui Weill poartă numele de „4-7-8 breathing techique” (tehnica respiraţiei 4-7-8) şi este incredibil de simplu de deprins! Iată ce trebuie să faci!

  • vârful limbii trebuie să atingă cerul gurii pe tot parcursul acestui proces, aşa că ai grijă să îl lipeşti conştiincios în locul indicat de doctor;
  • expiră mai întâi zgomotos, pregătindu-te pentru metoda recomandată;
  • închide gura şi numără până la patru în gând, în timp ce tragi aer în piept cât mai relaxat cu putinţă;
  • menţine aerul în piept timp de şapte secunde, permiţându-i să te relaxeze şi mai în profunzime;
  • eliberează aerul din piept, expirând pe gură, zgomotos, pentru cele 8 secunde recomandate.

Doctorul Weill te sfătuieşte să reiei acest proces de încă trei ori, garantându-ţi că la sfârşitul celor patru cicluri de respiraţie vei cădea în braţele pline de dor ale somnului.

Dacă cercetătorul are sau nu dreptate, rămâne de verificat! Încearcă metoda sa şi povestește-ne dacă a funcţionat sau nu în cazul tău!

Etichete : lifestyle

Lasă un comentariu