Glam News Magazine

Cât de multe lucruri știți despre îngrijirea pielii? Știu că ați auzit extrem de des despre “daunele asupra mediului”, dar sunteți siguri că sunteți conștienți de daunele pe care acești poluanți nocivi le pot cauza tenului și mâinilor? Pe lângă daunele provocate de soare și expunerea la radiații UV, poluarea vă poate afecta foarte tare pielea. Când vă rezolvați problemele de zi cu zi sau doar faceți o scurtă plimbare, poate simțiți că tenul dumneavoastră este în siguranță. Însă acestea sunt momentele în care pielea este susceptibilă la o mulțime de efecte nocive, îmbătrânirea prematură fiind cea mai comună. Din păcate, uneori crema dvs. de încredere nu este suficientă pentru a vă păstra sănătatea pielii.

Ce este poluarea?

Ceața, fumul, impuritățile și murdărira… da, poluarea din păcate a devenit parte din vețiile noastre. Zonele non-rurale și locațiile dens populate sunt în cea mai mare parte afectate de poluare, dar acest lucru nu înseamnă că zonele rurale nu vor fi afectate. Aveți grijă de…

Poluarea din aer liber

 • Gazele de eșapament
 • Emisiile industriale
 • Stațiile de metrou
 • Gările
 • Fumul

Poluanți interiori

 • Praful
 • Gaze pentru gătit
 • Soluțiile pentru curățare

Cum poate poluarea să interfereze cu pielea? 

Particulele poluante se agață de piele și deoarece sunt suficient de mici pentru a încăpea în pori, ei absorb particulele în bariera naturală a pielii, lăsând o peliculă toxică și uneori “gri” pe partea superioară a pielii. Odată absorbite, acestea continuă să atace celulele pielii pentru a se stabiliza. După acest proces, începe “activarea radicalilor liberi”, ceea ce duce la un stres oxidativ în piele, provocând următoarele …

Reacții cutanate

 • Sensibilitate temporară la nivelul pielii
 • Piele uscată
 • Coșuri și puncte negre
 • Pete închise și pigmentare
 • Pierderea elasticității pielii

Recunoașteți vreuna dintre reacțiile de mai sus? Verificați senzația pielii. Poluarea afectează mai întâi textura și tonul pielii, iar în timp, accelerează în mod constant procesul de îmbătrânire. Pe lângă cele de mai sus, alte probleme ale pielii, cum ar fi eczemele, pot fi intensificate.

Cum vă puteți proteja pielea?

Nu este așa de complicat precum credeți, dar săpunul și apa nu vor rezolva problema. Folosiți creme cu antioxidanți în îngrijirea pielii pentru a vă păstra pielea protejată și porii curați. Puneți un accent deosebit pe curățare deoarece este necesar pentru a vă menține pielea sănătoasă și apărată, pentru că îndepărtarea particulelor poluante din porii dvs. este esențială pentru rezultate radiante.

1. Curătați pielea de două ori

Poate suna comun, dar nu pot să nu subliniez cât de imperativ este să folosiți un curățitor bun. Pentru a evita particulele poluante cu un impact imens asupra pielii, o rutină dublă de curățare este o modalitate foarte bună de a elimina acumularea de murdărie de pe piele.  Dacă nu ați mai utilizat dubla curățare, este într-adevăr la fel de simplu cum sună. Primul pas implică o curățare cu o emulsie demachiantă detox pentru a elimina stratul de machiaj și ulei, în timp ce al doilea pas trebuie să se bazeze pe o apă micelară pentru a curăță pielea de orice impurități străine. Este bine să aveți o rutină dublă de curățat seara, dar nu uitați să vă curățați pielea și în dimineața următoare.

Pentru prima fază de curățare, folosiți emulsia demachiantă detox din noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale, în special pentru îndepartarea machiajului încăpățânat. Pentru a termina curățarea, recomand: apa micelară cu argilă Aslavital, disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară.

2. Aplicați SPF

Protejarea pielii cu SPF este o altă modalitate vitală de a combate efectele poluării. Chiar dacă afară nu este soare, acest văl de protecție va împiedica particulele de poluare să atace celulele pielii, ajutând pielea să-și recâștige sănătatea, puterea și strălucirea în timp. Dacă sunteți în căutarea unui SPF zilnic care să se așeze frumos pe pielea goală sau sub machiaj, crema hidratantă antipoluare SPF 10 este un excelent punct de plecare.

3. Antioxidanții și regenerarea tenului sunt factori esențiali

Ce sunt antioxidanții? Sunt ingrediente sau substanțe care scapă de agenții oxidanți dăunători, cum ar fi fumul, fumul de țigară și poluarea, pentru a-i împiedica să dăuneze asupra celulelor pielii. Ingredientele antioxidante includ vitaminele C și E, ceaiul verde, nicotidamină și resveratrol; încercați să adăugați antioxidanții în rutina dumneavoastră de îngrijirea pielii, deoarece sunt esențiali pentru întărirea celulelor pielii în lupta împotriva poluării. Indiferent dacă alegi să folosești un ser anti-oxidat înainte de a ieși pe ușă sau alegi să folosești un tratament intensiv de noapte pentru a-ți reface pielea, alege înțelept și folosește produse ce calitate.

Dacă doriți o doză zilnică de protecție în formă serică, puteți obține acest lucru din serul de apărare fiolele pentru regenerare celulară Aslavital Mineralactiv, care ajută la hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, cât și la  regenerarea celulară naturală. În urma aplicării, pielea rămâne netedă, revigorată și protejată.

Sursa foto: farmec.ro

Acest articol este înscris în competiția Superblog

 

Lasă un comentariu