Glam News Magazine

Ceremonia de schimbare a gardienilor celor mai importante case de modă ce și-au prezentat colecțiile la Paris este acum completă: Kim Jones s-a arătat la Christian Dior la trei zile după ce prietenul și mentorul său, Virgil Abloh, si-a prezentat colecția pentru Louis Vuitton pe podiumul de curcubeu. Iată cum au stat lucrurile: Jones a cooptat couture-ul femeilor de la Dior, iar Abloh a folosit limbajul streetwear. Două fețe ale unei monede care aparține marii copanii de lux LVMH.

De unde să încep? A fost un prinț, Nikolai din Danemarca, ce a deschis spectacolul într-un sacou cu mâneci albe în dungi albastru marin, cu părțile albastre și mijocul alb și adidași în picioare. A existat un rând de prim rang, plin de celebrități, designeri, prieteni și președinți de corporații. Postările de pe Instagram ale lui Kim Jones ne-au arătat că Naomi Campbell și Kate Moss sunt prezente în backstage. Și apoi a fost teoria transmisă în salonul de prezentare Dior Homme, despre momentul în care valorile de couture să fie importate în îmbrăcămintea bărbătească. “Eu l-aș numi romantic, mai degrabă decât feminin” a spus Kim. Deci nu o să avem o colecție dusă în extrem, asa cum a făcut Galliano cu prezentarea Margiela.

Jones pentru această colecție s-a bazat pe nuanțe: a folosit printul toile de Jouy făcut pentru a imita modelul de pe pereții primului boutique M. Dior, în 1947,  a folosit mici albine pentru accesorizare – un simbol Dior utilizat în 1955, iar costumele au avut trandafiri roz deoarece Dior a fost un fan al trandafirului.

Jones a învățat – și a dovedit – un lucru sau două ca director de creație la Louis Vuitton. Unul dintre ele a fost faptul că apreciază pe deplin echilibrul pieselor extravagante care se îmbină perfect cu piesele normale, lucru pe care omul obișnuit îl percepe ca pe un costum. Au fost “aruncate” și bucăți de istorie pentru nostalgici: gențile micuțe din era lui John Galliano, cerceii cu logoul CD ai lui Yoon Ahn, clipsuri făcute de Matthew Williams și costume cu o tăietură numită “Oblique”, o referință la o colecție de couture din 1955.

Într-un mod romantic, Jones și-a făcut debutul printr-un buchet extrem de elegant de bujori pe un podium alb. Folosind nuanțe de lumină, roz, albastru, bronz și alb, Jones face un gest victorios cu privire la modul de execuție grațios care nu urmărește linia neutră a hainelor bărbătești. Cunoscând abilitatea sa de designer de a modela articole de îmbrăcăminte care grăiesc cu voce tare, aici mai mult ca niciodată nu se poate nega o voce detaliată pe care o face Jones ca ton al erei sale la Dior. O gamă uimitoare de jachete pe un spectru variat de pantaloni scurți cu mai multe lungimi sunt baza acestei colecții; o indicație clasică a depășirii tendințelor și crearea unei mișcări moderne în lumea modei bărbaților.

Cam asta a fost esența a ceea ce s-a întâmplat la debutul lui Jones la Dior Homme. Kim a reușit să aducă un nou început grandios pentru Dior Homme, sărbătorind reinterpretarea neînfricată a definiției modei bărbaților pentru casa iconică pariziană. Bravo, Kim Jones! Bravo!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu