Glam News Magazine

“Știați că Picasso a fost la un moment dat acuzat că ar fi furat Mona Lisa?” a spus Jeremy Scott în culisele prezentării Moschino, puțin abătut. “A trebuit să meargă la tribunal și să demonstreze că nu a furat-o, pentru că altfel ar fi trebuit să meargă la închisoare.” În săptămânile trecute, Scott se îngropase în noua sa obsesie, citind fiecare carte și urmărind fiecare documentar pe care îl putea descoperi despre Picasso. „Da, am făcut o obsesie pentru el”, a recunoscut, scoțând la iveală fapte și referințe despre artist ca un adolescent obsedat de un idol pop. Într-o săptămână a modei din Milano, cu spectacole extrem de contrastante, cu ținute casual realizate de branduri precum Prada și Emporio Armani, Moschino ne prezintă din nou o colecție extravagantă pentru a ne reaminti că moda poate fi și distractivă.

De la The Price Is Right la Pablo Picasso în șase luni. Jeremy Scott nu face distincție între culturi; totul este copt și gata de cules. „Sunt toate icoane”, a spus el în culise. Vanna White și Françoise Gilot, probabil, nu vor primi tratament egal în cărțile de istorie, dar trebuie să admirați entuziasmul lui Scott. Când i se pune pata pe un concept, este dedicat 100%.

Când prezentarea a început, prima ținută părea a fi din tabloul “Fată în faţa oglinzii”. Mai târziu, Bella Hadid a fost din “Harlequin”, iar Kaia Gerber a fost Fata cu Mandolină. Ideea de model-ca-pânză i-a permis lui Scott să se joace cu două dimensiuni, un concept care a produs una dintre cele mai memorabile colecții ale sale în  primăvara anului 2017. De această dată ținuta care a făcut cu adevărat vâlvă a fost cea purtată de Cara Taylor; ea era atât pictură, cât și ramă.

Picasso l-a dus pe Scott și la costumele de toreador și strălucirea lui Stephen Jones. De asemenea, a existat o ținută roșie cu paiete fabuloasă de flamenco. Scott a spus în culise că toate imprimeurile au fost pictate manual în studio înainte de a fi digitalizate. De multe ori spectacolele sale vin la pachet cu o critică socială. Păpușile de hârtie din 2017 au fost preluate din social-media-nebună, iar The Price Is Right a preluat hiper-consumismul. Dacă a existat un mesaj în această colecție, părea a fi vorba despre măiestrie.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu