Glam News Magazine

Artizanatul românesc este sursă de inspirație la Paris, unde celebra casă Fragonard, care de aproape un secol mizează de asemenea pe tradiții, a organizat avanpremiera colecției de primăvară – vară 2021, ce pune în valoare artizani, artiști, locuri și motive tradiționale românești.

“Când intri în magazinul de lângă Madeleine, te copleșesc culorile din universul artizanal românesc. Covoare, perne, haine, obiecte artizanale – totul e făcut ca să scoată în evidență tradițiile românești și pe artiștii români. La loc de cinste sunt delicatele obiecte în ceramică alb-albastră de Saschiz, iar numele meșteșugarilor, poveștile lor și harta României sunt trecute cu multă atenție” a transmis Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, prezent la eveniment. Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor care au făcut posibil acest proiect, într-o postare dedicată pe facebook. “Agnes Costa, proprietara mărcii Fragonard, mi-a mărturisit că proiectul a fost posibil si grație doamnei Andreea Diana Tănăsescu, de la asociația La blouse roumaine, care a facut legătura cu comunitățile de artizani și meștesugari. Mulțumiri din partea noastră, vom fi foarte fericiți să vedem motivele și culorile din Romănia în această vară, pe străzile Parisului.”

Fragonard
Casa Fragonard a fost fondată în 1926, în Grasse – capitala mondială a parfumurilor și poartă numele unui pictor fracez –  Jean Honore Fragonard (1732-1806), unul dintre exponentii stilului Rococo, stil cu care a rezonat și Eugene Fuchs, cel care a deschis prima parfumerie Fragonard. Situarea geografică excepţională în sudul Franţei, aproape de Coasta de Azur îi conferă un climat plăcut și favorabil cultivării numeroaselor specii de plante florale și aromatice ( levănţica, iasomia, trandafirul de mai, tuberoza, etc). Parfumurile Fragonard se produc după metodele traditionale cu ingrediente ce provin din culturi proprii și procesate prin distilare la rece și distilare la cald. Compania are magazine deschise în toate marile orașe europene și a rămas o afacere de familie.

Foto: Luca Niculescu / Facebook

Lasă un comentariu