Glam News Magazine

Nu mai e un secret că Regatul Unit a devenit destinația preferată a studenților internaționali aflați în căutarea unei educații sănătoase dar și a aventurii. Cum s-a ajuns aici? Răspunsul este simplu: guvernul britanic îi ajută pe studenții internaționali înscriși la colegii și universități din Marea Britanie, oferindu-le posibilitatea de a-și finanța cursurile prin fonduri de la stat.

În 2020, în plină pandemie de coronavirus, când cei mai mulți oameni au preferat să stea în casă, 342.620 de studenți internaționali au intrat în Regatul Unit pentru a studia. Cifra e una uriașă și e de așteptat ca ea să fie și mai mare în anii următori, după trecerea pandemiei.

Cei îi atrage, însă, pe acești studenți internaționali la Marea Britanie? O combinație de factori. Regatul condus de regina Elisabeta a II-a este un loc unic, care are foarte multe de oferit. Acesta include diversitate, o istorie de mii de ani, putere economică, o tradiție fără egal în ceea ce privește educația dar și multe altele. Dintre toate acestea, poate cea mai importantă este susținerea cu care Marea Britanie îi întâmpină pe toți cei care vor să învețe și să devină mai buni.

Ce trebuie să știe un student internațional despre sistemul britanic de învățământ

Marea Britanie investește în educație de foarte mult timp. Trebuie doar să luăm faimoasele universități Cambridge (înființată în 1209) și Oxford (înființată în 1096) ca să ne dăm seama de acest lucru. Cele două au rezistat testului timpului, ajungând astăzi unele dintre cele mai faimoase universități din lume, dacă nu cumva cele mai faimoase. Iar calitatea cursurilor oferite de ele se regăsește la exact același nivel.

Recunoscut la nivel mondial drept unul de calitatea cea mai înaltă, sistemul britanic de învățământ include foarte multe instituții de învățământ de mare valoare, pe lângă Oxford și Cambridge, este cuprinzător și adaptabil. Acesta e împărțit în patru părți: învățământ primar, secundar, educație suplimentară și învățământ superior. Primele două sunt obligatorii. La finalizarea lor, studenții au posibilitatea de a merge mai departe cu studiile sau de a intra în câmpul muncii.

În ceea ce privește învățământul superior, poate cel mai important din cele 4, acesta este unul cât se poate de divers, oferind numeroase programe și cursuri, pentru a satisface toate cerințele celor interesați, indiferent că e vorba despre localnici sau studenți internaționali.

De obicei, la universitățile și colegiile din Marea Britanie, programele de licență țin 3 ani, cu încă un an pentru cele de master. Perioada de studii poate însă să dureze mai mult pentru domenii precum medicina sau dreptul, unde de obicei ține până la 5 ani.

Important e însă că aceste instituții de învățământ superior le sunt accesibile și studenților născuți în alte țări. Și nu doar că le sunt accesibile, dar sunt chiar foarte prietenoase cu studenții internaționali, mergând până acolo încât să le ofere întâietate în ceea ce privește cazarea la căminele studențești.

Însă cea mai bună dovadă a faptului că Marea Britanie încurajează studiul rămâne posibilitatea studenților de a accesa fonduri în valoare de până la £25.000 pe perioada studiilor. Acești bani pot fi utilizați pentru a plăti cheltuielile cu școlarizarea dar și alte cheltuieli.

Cum pot studenții internaționali să acceseze fondurile guvernamentale oferite de Marea Britanie pentru studiu

Pentru a accesa aceste fonduri, studenții internaționali trebuie să îndeplinească anumite condiții. Printre acestea se regăsesc cunoașterea limbii engleze la nivel mediu sau prezența la cel puțin 80% din cursuri.

Procesul de obținere a finanțării poate părea unul complicat, însă nu trebuie să descurajeze. Asta deoarece studenții internaționali pot apela gratuit la serviciile unor companii de consultanță în învățământ.

Atlantic London Education Services este una dintre aceste companii. Cu un portofoliu cu mii de clienți, aceasta e cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei iar serviciile oferite sunt în totalitate gratuite. Acestea nu se rezumă doar la consultanță financiară. Experții Atlantic London oferă toate informațiile necesare pentru ca un student să identifice cursurile și universitatea potrivite pentru ceea ce își dorește.

Aceste informații sunt esențiale pentru cei care vor să studieze în Marea Britanie. Ele pot asigura succesul, pot asigura obținerea diplomei care să asigure la rândul său obținerea unui loc de muncă bine plătit și a unui viitor lipsit de griji.

Lasă un comentariu