Glam News Magazine

Materialele excepțional de scumpe și mărcile de încălțăminte de lux, înmulțite cu sute de ore lucru de mână, fac ca unii pantofi să fie incredibil de scumpi. Unii designeri de încălțăminte creează adevărate bijuterii atât de prețioase încât parcă nu sunt făcute pentru a fi purtate. Iar dacă sunt purtate întorc cu sigurantă toate privirile.

PANTOFII “MARILYN MONROE”, STUART WEITZMAN – 1 MILION $

pantofi
Inspirat de Maeilyn Monroe, Weitzman a creat cu măiestrie acești superbi pantofi folosind cristale pe care Marilyn însăși le prefera. Purtați de Regina King la Oscarurile din 2005, pantofii nu numai că au reușit să-și facă simțită prezența la eveniment, dar au adus suma de 1 milion de dolari la o licitație.

PANTOFII RETRO ROSE PUMPS, STUART WEITZMAN – 1 MILION $

cei mai scumpi pantofi
Concepuți în stilul anilor ’40 de Weitzman, acești pantofi sunt destul de retro și valorează 1 milion de dolari. Includ 1800 de diamante Kwait, care coroborate însumează aproape 100 de carate. Pantofii au ajuns mai repede în atenția publicului după ce Diablo Cody, scriitoarea de scenariu câștigătoare la Oscar pentru Juno, a refuzat să îi poarte în timpul ceremoniei din 2008, deoarece a considerat că este o strategie ieftină de publicitate.

PLATINUM GUILD STILETTOS, STUART WEITZMAN – 1.09 MILIOANE $


Ar trebui să știți deja că, de fiecare dată când citiți numele Stuart Weitzman, va fi asociat cu ceva extrem de valoros, de top și opulent. Iar aceste sandale sunt un exemplu perfect. Sunt decorate cu 464 de diamante și ar putea face orice femeie fericită și orice bărbat mai sărac cu 1,09 milioane dolari.

WIZARD OF OZ RUBY STILETTOS, STUART WEITZMAN – $1.6 MILLION

Vrăjitorul din Oz l-a inspirat pe celebrul designer de încălțăminte de lux pentru gală să creeze aceste sandale folosind 643 de rubine însumând 123 de karate, încastrate în satin de un roșu irezistibil.

TANZANITE HEELS, STUART WEITZMAN – 2 MILIOANE $

Știu că deja nu vă mai surprinde numele de Stuart Weitzman în acest top. Aceste superbe sandale cu tocuri stiletto au fost produsul colaborării dintre Eddie Le Vian și Weitzman. Sunt împodobite cu tanzanitul, o piatră prețioasă cu aspect extraordinar. Curelele au 185 de karate de tanzanit împreună cu 28 de karate de diamante. Ceea ce face ca această pereche de încălțăminte să fie și mai atractivă (dar și mai costisitoare) este faptul că este confecționată din argint strălucitor, oferindu-i un aspect prețios de delicat.

PANTOFII TOM FORD, JASON ARASHEBEN – 2 MILIOANE $

Era cazul să apară în acest top și încălțăminte pentru bărbați și nu oricum. Când Nick Cannon a găzduit America’s Got Talent în 2014, a dorit să facă o declarație. Și a reușit să depășească așteptările, purtând o pereche de pantofi cu diamante de 2 milioane de dolari. Pantofii Tom Ford au fost personalizați de Jason Arasheben, cunoscutul designer de bijuterii. Peste 14.000 de diamante albe rotunde, albe, au fost puse cu grijă pe aur alb. Greutatea totală a fost de 340 de carate.

CINDERELLA SLIPPERS, STUART WEITZMAN – 2 MILIOANE $

pantofi scumpi

O altă creație Stuart Weitzman, aceste sandale superbe au fost fabricate din piele italiană. Inspirația a fost personajul popular de basm, Cenușăreasa. 565 de diamante Kwiat au fost puse în platină și răsucite într-un design complex, asemănător dantelelor, pentru a realiza curelele. Dacă acest lucru nu este suficient, pantoful potrivit găzduiește un diamant amaretto de 5 carate, care costă singur peste un milion de dolari. Au fost purtațe în 2004 la gala premiilor Oscar de către actrița Alison Krauss.

RITA HAYWORTH HEELS, STUART WEITZMAN – 3 MILIOANE $

Revenim la Stuart Weitzman, care a importalizat-o pe Rita Hayworth în istoria modei, când o pereche de cercei purtați de vedetă a fost încadrată în pantofii creați de el. Ceea ce se evidențiază acești pantofi este nuanța minunată, o schimbare binevenită față de toate strălucirile glam întâlnite frecvent în încălțămintea scumpă. Cerceii sunt proeminenți în mijlocul pantofilor și ridică întregul aspect la poezia pură. În ciuda eleganței sale subestimate, această pereche prezintă diferite tipuri de pietre prețioase, de la diamante la safire până la rubine într-un șifon din satin, lângă secțiunea degetelor de la picioare. Valorate la o sumă de 3 milioane de dolari, acești pantofi nu sunt de vânzare – sunt proprietatea fiicei lui Hayworth, prințesa Yasmin Aga Khan.

HARRY WINSTON RUBY SLIPPERS – 3 MILIOANE $

Fiul designerului de bijuterii, Harry Winston, Ron Winston, a dorit să comemoreze 50 de ani de la clasicul film de la Hollywood, Vrăjitorul din Oz, în cel mai mare mod posibil. Și a ales să facă acest lucru reproducând pantpfii purtați de tânăra Dorothy. Fabricați cu meticulozitate folosind 4.600 de rubine, acești pantofi reprezintă înălțimea luxului. În afară de 1.350 de carate de rubine, acești frumoși pantofi au și 50 de carate de diamante. Purtând o etichetă de preț de 3 milioane de dolari, acești pantofi de rubine depășesc cu mult originalul, care au fost creați folosind paiete roșii simple.

HIGH HEELS, DEBBIE WINGHAM – 15.1 MILLIOANE $

pantofi scumpi

Concepută ca și cadou de ziua de naștere pentru un client din Dubai, această pereche înspăimântător de scumpă a fost proiectată de designerul britanic Debbie Wingham, care nu este străină de crearea de articole de lux. Tocurile înalte sunt încastrate cu unele dintre cele mai costisitoare și mai rare pietre prețioase din lume, cum ar fi diamantele albastre și roz, ceea ce explică prețul ridicat. Corpul pantofului este confecționat din platină, în timp ce talpa este din aur pur. Restul acestor pantofi este din piele, dar au vopsea din aur de 24 de carate.

PANOFII PASSION DIAMOND – 17 MILIOANE $

cei mai scumpi pantofi

Cât este prea mult pentru o pereche de pantofi? O mie? Zece mii? O sută de mii? Un milion? Ce ziceți de 17 milioane de dolari? Acesti pantofi creați în 2018 de Jada Dubai, din Emiratele Arabe Unite, în parteneriat cu Passion Jewelers. Fabricați din aur pur și acoperiți cu sute de diamante rare, pantofii au două diamante de 15 carate în partea superioară. Pantofii Diamond Passion au fost dezvăluit și afișați la hotelul de șapte stele din Burj Al Arab, din Dubai. Perechea este un prototip de mărimea 36, dar se execută la comandă în mărimea solicitată de cumpărătorul norocos.

Un comentariu

Lasă un comentariu