Glam News Magazine

Lancome Idole este un parfum care sărbătorește femeile și puterea lor. Creat de trei parfumieri de sex feminin (Shyamala Maisondieu, Nadège Le Garlantezec și Adriana Medina) și promovat de către Zendaya, Idole este un parfum care face o declarație. Acum, prin „declarație” nu vreau să spun că se mândrește cu un mesaj olfactiv îndrăzneț și divizibil, de fapt, chiar invers. Idole vrea să sublinieze faptul că într-o industrie dominată de bărbați, există un parfum făcut de femei pentru femei. Iar asta, merită sărbătorit.

Dar nu este vorba doar despre abilitatea feminină și reinterpretările moderne ale codurilor clasice din parfumerie. Idole vorbește și despre frumusețe. Parfumul este găzduit în cea mai subțire sticlă de parfum din lume (proiectată de arhitectul Chafik Gasmi), o sticlă într-o nuanță rose gold care captează lumina ca nimic altceva și se simte foarte delicată în mână. Se pare că Lancome a reușit să creeze ceva frumos din fiecare unghi perceptibil.

Note:

Vârf: bergamotă

Inimă: iasomie, trandafir

Bază: cedru, patchouli, vanilie

Cum miroase?

Idole este un chypre modern care se bazează pe o dinamică olfactivă alimentată de trandafir, iasomie și patchouli. Ce inseamna asta? Ei bine, istoric, un chypre (Cipru în franceză) este un parfum cu note de citrice deasupra unui acord de mușchi și rășină de labdanum, patchouli și mușchi de stejar. Astăzi, acest stil este oarecum demodat, iar chypre-ul a evoluat pentru a se concentra pe interacțiunea de paciuli și note florale (trandafir sau iasomie), făcând ceva mai curat și mai arhitectural – asta numim chypre modern, iar Idole este un exemplu perfect al stilului executat într-un mod delicat și difuziv.

Idole se deschide proaspăt, rece și strălucitor cu note de bergamotă, totul suculent și curat cu acea calitate răcoritoare. Nuanțele de pere amplifică fațetele răcoroase, de rouă ale lui Idol, creând un sentiment perfect de calm prin evocarea primelor câteva momente de răsărit; pe măsură ce lumina soarelui strălucitor surprinde iarba cu vârful de rouă, făcând ca fiecare picătură să strălucească precum un diamant strălucitor.

În inimă, Idole are două ingrediente: trandafir și iasomie. Amestecând esența de trandafir cu iasomia, Lancome a reușit să facă ceva neașteptat. A creat un acord floral bogat, care nu este nici impetuos, nici copleșitor. În schimb, parfumul Lancome Idole prezintă un traseu cețos al fațetelor florale dulci, unde nuanțele de trandafir și citrice se împletesc perfect cu petalele cremoase de iasomie. Este perfecțiunea florală.

În conformitate cu codurile chypre-ului modern, Idole împerechează bogăția de paciuli cu muschi floral. Adăugarea extractului de vanilie aduce o căldură neașteptată care strălucește de la baza parfumului până la notele de vârf.

Idole este frumos creat. Nu, nu oferă nimic sălbatic sau ciudat, dar în asta constă toată frumusețea lui. Este un parfum versatil care a fost creat pentru a pune un accent și nu a face o afirmație. Idole este diafan și curat, transparent și auriu. Este un parfum neted și bine finisat.

Review

CALITATE9.3
PERSISTENȚĂ9
SIAJ8
MIROS9.5

Nota

9

Lasă un comentariu