Glam News Magazine

Dragostea nu este ușor de transmis pe un podium, dar să recunoaștem, nici moda nu a încercat să facă asta.  Deși designerii fac adesea totul cu pasiune, sunt extrem de rare momentele în care poți simți cum dragostea transpiră prin îmbrăcăminte. Dacă piesele vestimentare ready to wear ale lui Kim Jones uneori transmit acea adiere rece a liniei de asamblare, tributul său Dior adus lui Judy Blame nu ar fi putut să creeze un contrast mai mare. Încărcat cu emoție, a creat niște ținute demne de haute couture cu un apetit ridicat pentru opulență. Poți simți literalmente dragostea ieșind din aceste veșminte.

Blame, care a murit în urmă cu doi ani, a fost un erou al industriei și un prieten drag al lui Jones. El a fost, de asemenea, un simbol al Londrei subculturale din anii 1980. De-a lungul carierei sale, stilul și creațiile lui Blame au devenit sinonime cu alchimia. Au împodobit estetica de la măreția Georgiei din timpul războiului până la uniformele subculturii britanice la care a fost martor. Toate aceste amintiri au umplut podiumul Dior, fiecare ținută fiind mai rafinată decât celălaltă.

“Există o mulțime de piese vestimentare care i-ar fi plăcut lui Judy”, a spus Jones, explicând modul în care a unit munca lui Blame cu piesele din arhivele Dior, vorbind despre iubirea prietenului său pentru “extravaganță și couture”. Rozetele și broderiile au fost punctele forte ale colecției, la fel și tricotajele care au fost pline de viață și cu adevărat frumoase.

Piesele albastre din moiré purtate cu mănuși din catifea au fost înrădăcinate în istorie și atât de epice și romantice încât parcă veneau chiar din secolul al XVIII-lea. Printul de ziar al lui John Galliano a fost reinterpretat cu paginile notițelor lui Chirstian Dior și pagini roz din Financial Times. „A fost ziarul preferat al lui Blame”, a remarcat Jones. „Mi-aș dori să fi fost aici, deși am râs aseară spunând că suntem destul de norocoși că nu este pentru că nu mai rămâneam cu nicio haină după spectacol. Le lua acasă pe toate!”

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu