Glam News Magazine

Muza lui Clare Waight Keller la Givenchy pentru acest sezon a fost o femeie care și-a petrecut o mare parte din viața ei îmbrăcându-se și purtându-se ca un bărbat. Chiar de la o vârstă fragedă, părinții ei nu au descurajat-o să meargă pe această cale. O frumusețe androgină, care avea aventuri cu femei și s-a căsătorit cu un bărbat. Dacă ar fi trăit astăzi, s-ar fi numit “gender nonbinary”, dar Annemarie Schwarzenbach, scriitor elvețian, fotograf și pasionată de călătorii, a trăit acum un secol.

În zilele ei la Chloé, Waight Keller a făcut cercetări ample și a venit în mod regulat cu personaje convingătoare, puțin cunoscute, pe baza cărora a construit colecții. La Givenchy în acest sezon, Schwarzenbach i-a oferit un motiv lui Kelle pentru a “ciocni codurile” femeilor și bărbaților. Nu că avea nevoie neapărat de o  poveste pentru a face asta. Diferența dintre sexe scade de la sezon la sezon. Foarte multe branduri au combinat colecțiile, unele mărci chiar oferind propuneri unisex, pentru a nu mai exista nicio diferență între piesele de sex masculin și de sex feminin.

Nu s-a întâmpla chiar așa la Givenchy. Ținutele bărbaților au fost în minoritate (categoria este încă destul de nouă pentru Waight Keller) și au rămas în esență tradiționale – sau cel puțin cam cât de tradițional poate fi un costum lavandă purtat cu cizme Chelsea albe. În cazul ținutelor pentru femei designerul a făcut o “coliziune”, modelele având tunsori băiețești și purtând jachete de piele sau sacouri de smoking băgate în pantaloni army. Acest lucru a fost destul de chic, deși nu a fost o idee inovatoare ca atunci când muza ei a făcut același tip de styling acum 80 de ani.

Waight Keller s-a inspirat din fotografiile lui Schwarzenbach și pentru piesele sale de seară care au fost drapate asimetric, păstrând totuși liniile elegante ale rochiilor din anii 1930. Noutățile din categoria de seară au fost rochiile florale, cu printuri proiectate pe calculator, pentru a fi mai mici în talie decât la umeri sau la tiv, astfel punând în evidență forma lor de clepsidră. Waight Keller a spus că nu le-ar fi putut realiza fără cursurile ei de couture. Celebritățiile de la Hollywood – care au fost invitate de onoare (Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Rooney Mara) – au fost încântate de noua viziune asupra feminității a designerului.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu