Glam News Magazine

Nu există nicio modalitate de a vorbi despre acest lucru fără a suna stupid și girlish, dar îmi pare rău, trebuie spus: Colecția Valentino din seara asta a fost absolut fabuloasă, delicioasă și cu totul strălucitoare. “M-am gândit la paradis, la coloniile artiștilor din trecut”, a spus designerul Pierpaolo Piccioli. “Au existat motive pentru care artiștii s-au dus în locuri asemănătoare paradisului – ca să-și poată trăi identitatea”, a spus el. “Astăzi, toată lumea vorbește despre escapism. Dar nu cred în asta – cred că toată lumea ar trebui să-și trăiască identitatea în oraș sau oriunde ar fi. ”

Kristen McMenamy – cu parul ei alb, elegant și o personalitate  individualistă, a condus parada într-o rochie voluminoasă neagră de bumbac. Au urmat o mulțime de ținute negre, fiecare având un caracter diferit: o rochie neagră uimitoare subțire din bumbac și dantelă, cu o capă asimetrică aruncată peste un umăr; un smoking purtat cu o câmașă cu un volan de tul fin care se vărsa din faţă; o rochie incredibilă cu mâneci foarte voluminoase. Apoi Piccioli a devenit sălbatic în utilizarea culorii: rochii roșii plisate strălucitoare, o rochie din jerseu acoperită de o capă legată pe un umăr și rochii delicioase din tafta roz fondant cu mâneci supradimensionate.

Varietatea – toată această fabulozitate a formelor – a fost uluitoare. Apoi a urmat amprenta: modele vesele în culori inspirate de pijamalele de catifea și mătase Matisse și Gauguin, printuri mov și verzi, desenate manual. Undeva spre final a urmat o serie de ținute în culorile smaraldului și lavandei, cu paiete și pene care străluceau ca un vis.

Într-un sezon în care s-a vorbit atât de mult despre aprecierea aptitudinilor de croitorie și artizanat, Piccioli tocmai a dat clasă tuturor. Poate că aceasta nu este o colecție de gânduri profunde, dar este construită pe o premisă simplă: haine frumoase, purtate cu un spirit liber.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu