Glam News Magazine

Atunci când Demna Gvasalia a preluat Balenciaga și l-a dus la înălțimea succesului său pentru Vetements, ne-am fi putut aștepta ca el să reinventeze marca în fiecare an. Dar Gvasalia este mai deștept de atât. Fiind un fan înfocat al modei, care a lucrat timp de mai mulți ani sub alte semnături, a observat importanța continuității și a longevității. Balenciaga nu a coborât acea cale de schimbare constantă – care este, în esență, nesustenabilă chiar și pentru cea mai îndrăzneață minte creativă – în schimb el păstrează o expresie care îi va asigura mandatul și un loc în cărțile de istorie ale brandului.

În dimineața zilei de duminică, el a arătat cât de important este timpul și dezvoltarea pentru o viziune ca a lui. A scăpat de hainele hibride pe care le-a încercat în sezonul trecut, alegând în schimb să se concentreze pe evoluția croiturii sale minunate. Gvasalia și-a perfecționat tăieturile și siluetele sculpturale Cristóbal Balenciaga pe care le-a interpretat pentru o clientelă contemporană, a introdus un nou tip umăr și și-a prezentat propunerea de îmbrăcăminte pentru generația Z .

Dincolo de spectacolul și tendințele care definesc adesea spectacolele, moda are nevoie de desingeri “tocilari” ca și Gvasalia care  prin tăieturi și siluete reușesc să creeze noi tipuri de articole de îmbrăcăminte. Pentru că acesta este adevăratul sens al croitoriei, care va aduce o evoluție modei pe viitor. Nu că spectacolul Balenciaga nu a venit și cu o doză suficientă de teatru. Gvasalia a colaborat cu artistul Jon Rafman, care a creat imagini computerizate pentru ecranele cu LED-uri care au înconjurat pereții podiumului, podele și plafoane.

Mesajul a fost digital: “Am vrut o experiență care să pară ca și cum ai fi în interiorul minții digitale a cuiva”, a spus Gvasalia, adăugând: “Este un proiect care nu a fost niciodată realizat. Este pentru prima dată când atât de multe ecrane au fost într-un singur loc.” Probabil că a costat o avere. “Spectacolele de modă sunt pentru a transporta oamenii în altă lume, altfel nu are nici un rost”, a continuat el, dar in acest caz a greşit. Acest spectacol a fost mai puternic prin propunerile de îmbrăcăminte decât orice altceva.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu