Glam News Magazine

Casele amenajate în stil oriental au fost întotdeauna fascinante. Designul interior oriental, fie arăbesc, fie asiatic – chinezesc sau japonez,a fost studiat și recreat în multe situații. Am prezentat particularitățile stilului oriental arăbesc în urmă cu ceva timp, astăzi ne oprim asupra stilului oriental asiatic, pentru a descoperi ce îl face special. Inspirat din natură și tradiții, designul interior al casei amenajate în stil asiatic evocă imagini de seninătate care să te poarte departe de viața artificială și de energia negativă din viața de zi cu zi.

Unul dintre primele lucruri pe care oricine le poate observa este că designul de inspirație orientală asiatică este unul simplu. Camerele nu sunt umplute cu mobilier sau decorațiuni. Sunt incluse doar elementele de bază. Totul este să știi cum și unde să așezi aceste elemente valoroase și cum să creezi un decor echilibrat și primitor. Este vorba atât despre scopul funcțional al amenajării, dar și despre conceptul de Feng Shui – un set de reguli antice chinezeşti pentru amplasarea corectă a clădirilor şi a obiectelor. În filozofia feng shui, toate obiectele au o energie pozitivă sau negativă, aşa că trebuie să ţii cont de ea când îți amenajezi casa în stil oriental asiatic.

Ai nevoie de mobilă minimalistă, joasă, linii curate, culori naturale, dulapuri cât mai discrete, covoare subțiri de tip tatami, paravan din hârtie de orez sau mătase. Cât privește decorațiunile poți opta pentru tablouri de inspirație asiatică, evantaie, papirusuri cu ideograme chinezești sau citate din înțelepții chinezi. Pentru un plus de finețe, acordă atenție iluminatului unei casei decorate in stil oriental asiatic.  Lumina trebuie să fie difuză, discretă. Poți folosi corpuri de iluminat cu abajur din hârtie de orez, lampioane și aplicele simpliste.

Cu toate că am identificat elementele care compun specificul unui decor oriental, reproducerea aspectului și recrearea atmosferei se dovedește a fi o provocare dură. Trebuie să deveniți parte a acestei lumi pentru a putea ilustra corect stilul și pentru a-l adapta unui mediu diferit. Citiți cărți, urmăriți înainte documentare, pentru a intra în atmosferă. Cultura și civilizația asiatică este unică și rămâne o sursă  de inspirație pentru viața modernă.

Lasă un comentariu