Glam News Magazine

Abordăm astăzi luxul dintr-o altă perspectivă decât v-am obișnuit în această rubrică, în care ne-am referit mai mult la produse, decât servicii, iar când am vorbit despre servicii acestea erau din zona de relaxare sau confort. Însă și educația poate fi un lux, chiar și ca serviciu public, nu prin școli private. Desigur că v-ați gândit deseori că educația poate fi scumpă, însă vă asigur că veți fi uimiți la ce cote pot ajunge cheltuielile, care la unele universități publice din lume au crescut în ultimii ani cu peste 200%. Iată cele mai scumpe școli la acest moment:

1. Institut auf dem Rosenberg, St Gallen (Elveția) – peste 150,000$/an

După cum veți remarca, cele mai scumpe școli din lume sunt concentrate în Elveția. Majoritatea acestor școli oferă educație la nivel internațional și atrag studenți de pe tot globul. Elevii înscriși la Institut auf dem Rosenberg sunt în mare parte din familii de antreprenori și se pregătesc să preia afacerile familiei. Activitățile extracurriculare includ călărie, golf, schi de munte, șah și scrimă. Aproximativ 99% dintre ei sunt admiși în universități de top din lume.

2. Collège Alpin International Beau Soleil, Ollon (Elveția) – 140,000$/an

Foto: beausoleil.ch

Este una dintre cele mai exclusiviste şcoli, iar costurile sunt pe măsură. De exemplu, preţul unei uniforme este de 5,000$. Activităţile sunt şi ele exclusiviste. În fiecare an câte un grup de elevi ai şcolii au privilegiul de a urca pe Kilimanjaro.

3. Institut Le Rosey, Rolle (Elveția) – 130,000$/an

școli scumpe
Foto: rosey.ch

 

Elevii acestei şcoli înființate în 1880 au posibilitatea de a alege limba de predare – engleză sau franceză şi au în program activităţi academice şi sportive demne de formarea membrilor familiilor regale. Astfel se explică tarifele şi costurile de şcolarizare. Pa lângă activități în domeniul artelor și sportului, elevii Institutului Le Rosey sunt implicați în programe umanitare desfășurate în țările sărace.

4. College du Leman, Versoix (Elveția) – 94,300$/an

Cu un campus ce se întinde pe 8 hectare, acest colegiu oferă elevilor posibilitatea de a practica teatru, echitaţie sau chiar ski. Studiul se face trilingv, aprofundarea limbilor străine fiind un punct forte al acestei instituţii.

5. American School in Switzerland, Collina d’Oro (Elveția) – 88,000$/an

școli scumpe
Foto: swisslearning.com

Este cel mai vechi colegiu american din Europa, fiinţând din 1956. Elevii primesc o educaţie multidisciplinară, cu accent pe studiul artelor. Mai multe celebrităţi, între care actorul Billy Zane au studiat aici. Și încă un bonus pe care îl primesc cei care aleg să studieze aici: peisajele sunt într-atât de uimitoare încât au aer de vacanță.

6. Leysin American School, Leysin (Elveția) – 86,000$/an

școli scumpe
Foto: boarding.ro

Această şcoală a fost înfiinţată în 1960 şi pregăteşte tineri din toată lumea pentru înscrierea la universităţi americane sau pentru diploma de Bacalaureat Internaţional. Din acest motiv, familii cu tradiţie aleg această instituţie dintre multele şcoli cu prestanţă şi primesc în plus facilităţi de lux precum centru de arte sau club de ski.

scoli scumpe
Foto: boarding.ro

Sunt multe şcoli cu tradiţie în Europa, între care şi acest liceu elveţian înfiinţat în 1904. Studiul este biling, elevii putând opta între engleză şi germană. Între absolvenţii celebrii ai Lyceum Alpinum Zuoz este şi Hans-Adam II, prinţul Liechteinstenului. Peisajul este de asemenea spectaculos.

8. University of Chicago (SUA) – peste 80,000$/an

Universitate doctorală înfiinţată în 1890, de John D. Rockefeller, celebrul filantrop care a fondat mai multe instituţii de învăţământ superior, are activitatea centrată pe ştiinţe şi arte. Accentul este pus pe cercetare, fapt recunoscut la nivel internaţional.

9. Leman Manhattan Preparatory School, New York (SUA) – 79,000$/an

Foto: lemanmanhattan.org

Există mai multe şcoli private râvnite în SUA, iar aceasta este una dintre ele, având elevi din peste 50 de ţări. Faptul că tinerii pot obţine diploma de Bacalaureat Internaţional este un avantaj important. Condiţiile de cazare intră la categoria lux, iar facilităţile includ biblioteci, studiouri de artă, săli de sport, cafenele şi piscine.

10. Lawrenceville School, New Jersey (SUA) – 66,000$/an

Este o şcoală cu tradiţie, pe care au absolvit-o mulţi senatori şi guvernatori din America.  A fost înfiinţată acum mai bine de 200 de ani şi şi-a câştigat în timp prestigiul. Cursurile se desfăşoară aici 4 zile pe săptămână, de la 8.00 la 15.00. Este de asemenea renumită pentru campusul său proiectat în cea mai mare parte de Frederick Law Olmsted, cel care a proiectat Parcul Central din Manhattan. El include terenuri de tenis, golf şi hockey.

Lasă un comentariu