Glam News Magazine

Uleiurile esențiale au multe beneficii pentru sănătatea și frumusețea noastră, ajutând chiar și în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii și în combaterea efectelor lui. Sunt multe uleiuri esențiale care sunt foarte eficiente în acest sens și cel mai important aspect este că sunt naturale. Au proprietăți antioxidante puternice care împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi nocivi, ajută la regenerarea pielii și îmbunătățesc elasticitatea acesteia. Am selectat cinci dintre aceste uleiuri pe care puteți să le folosiți pentru reducerea liniilor fine și a ridurilor ca o alternativă la produsele anti-îmbătrânire cu conținut chimic.

Ulei esențial de lavandă
Uleiul de lavandă este foarte popular pentru efectul său asupra atenuării stresului și a anxietății. Însă este, de asemenea, benefic pentru piele. Are proprietăți antioxidante puternice, ajută regenerarea celulelor, ceea ce face ca pielea să devină moale și fermă. De asemenea, ajută la stimularea unui flux sanguin mai bun la nivelul pielii, îmbunătățindu-i astfel elasticitatea și rezistența.

Cum să utilizați

Amestecați 3 picături de ulei esențial de lavandă cu o lingură de ulei de nucă de cocos. Turnați amestecul într-un recipient de sticlă și amestecați bine prin agitare. Folosiți 3-4 picături din acest amestes de ulei și aplicați pe piele ca un hidratant zilnic.

De ce funcționează?

Serul realizat este un hidratant excelent pentru piele. Ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor. Are proprietăți antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi.

Ulei esențial de geraniu

Este de asemenea unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, fiind folosit încă din vremea egiptenilor pentru a obține o piele sănătoasă și strălucitoare. Uleiul de geraniu este foarte eficient pentru a combate îmbătrânirea pielii. Are proprietăți astringente care ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor. Are proprietăți antioxidante care vă protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și vă ajută să arătați mai tineri. De asemenea, stimulează înnoirea celulelor care îmbunătățește aspectul tenului. Uleiul esențial de geraniu este, de asemenea, unul dintre cele mai bune uleiuri pentru tratarea diferitelor probleme dermatologice cum ar fi dermatita, eczema și pielea grasă. Uleiul de geraniu are și proprietăți antiseptice care ajută la vindecarea rănilor. Mai mult decât suficiente argumente ca să-l încercați.

Cum să utilizați

Se amestecă 3 picături de ulei de geranium cu o lingură de ulei de trandafir. Amestecul se păstrează într-o sticlă. Se aplică pe piele 3-4 picături din acest ser ca un hidratant zilnic.

De ce funcționează

Uleiul de trandafir face ca formula obținută să fie foarte eficientă împotriva ridurilor. Este bogat în acizi grași esențiali care ajută la creșterea sănătoasă a celulelor noi. De asemenea, hidratează pielea, este o sursă bogată de vitamina C și ajută la creșterea producției de colagen, care este foarte important pentru elasticitatea pielii și pentru regenerarea celulelor.

Ulei esențial de trandafir

Era firesc să continuăm lista cu el. După cum ați citit deja, are beneficii uimitoare asupra pielii. La informațiile de mai sus, adăugăm că este o sursă bogată de vitamină A care stimulează creșterea sănătoasă a celulelor, ceea ce face ca pielea să fie mai moale, mai fină și mai fermă. Este, de asemenea, eficient pentru tratarea acneei. Are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii care ajută la tratarea cosurilor și acneei.

Cum să utilizați

Uleiul de semințe de rodie potențează proprietățile uleiului de trandafir asupra pielii. De aceea se ia o lingură de ulei de semințe de roie și se adaugă 3 picături de ulei esențial de trandafir. Serul astfel obținut se amestecă și se toarnă într-o sticlă de culoare închisă. 3-4 picături din acest ser aplicat zilnic pe piele face minuni.

De ce funcționează

Uleiul de semințe de rodie este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru pielea îmbătrânită deoarece este un hidratant excelent pentru piele. Serul obținut ajută la stimularea producției de colagen care îmbunătățește elasticitatea și tonusul pielii.

Ulei esențial de semințe de morcov

Uleiul esential de seminte de morcov este bogat în carotol, care ajută la întinerirea celulelor pielii. Este plin de antioxidanți care împiedică deteriorarea celulelor, face pielea moale și netedă. Este foarte eficient în echilibrarea producției de sebum, ceea ce îl face indicat pentru pielea uscată și grasă.

Cum să utilizați

Aveți nevoie de ulei de migdale dulci. Se amestecă o lingură din acest ulei cu 3 picături de ulei esențial de semințe de morcov. Amestecul se păstrează într-o sticlă de culoare închisă. Se folosesc 3-4 picături de din acest ser pentru rutina de hidratare zilnică.

De ce funcționează

Uleiul de migdale dulci este bogat în vitamina E, conține acizi grași omega-3 care sunt un agent de hidratare excelent pentru piele. De asemenea, ajută la îmbunătățirea tonusului pielii prin scăderea producției de melanină. Alături de uleiul de semințe de morcov este un emolient care face pielea moale și îi îmbunătățește aspectul.

Uleiul esențial de lemn de santal

Este folosit în medicina ayurvedică pentru proprietatile sale de aromoterapie. Însă are și un rol important în reducerea semnelor de îmbătrânire. Se numără printre acele uleiuri esențiale cu proprietăți de hidratare care ajută la calmarea pielii uscate. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea afecțiunilor la nivelul pielii și este un astringent care ajută la reducerea ridurilor și liniilor fine. Este foarte eficient în îndepărtarea cicatricilor și a petelor, așadar le are pe toate.

Cum să utilizați

Luați o lingură de ulei de jojoba. Se amestecă cu 3 picături de ulei esențial de lemn de santal. Turnați amestecul într-o sticlă de culoare închisă și agitați bine. Aplicați 3-4 picături din acest ulei pe piele ca un hidratant zilnic.

De ce funcționează

Uleiul de jojoba conține vitamina B și vitamina E, ambele fiind foarte benefice pentru piele. Vitamina E este un antioxidant puternic care previne afectarea celulelor. De asemenea, stimulează colagenul în piele și îmbunătățește elasticitatea acestuia. Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii. Amescat cu uleiul esențial de lemn de santal are efecte puternice pentru hidratarea și întinerirea tenului.

 

CUM SĂ ÎȚI DETOXIFICI PIELEA ȘI PĂRUL

TEN SENSIBIL? IATĂ 5 CREME DE HIDRATARE INDICATE PENTRU TINE

Lasă un comentariu