Glam News Magazine

Fotografia de modă suprinde lumea modei și toate schimbările care au loc în ea, iar fiecare fotograf își pune amprenta asupra imaginii rezultate. Cei mai buni fotografi de modă au fost cei al căror stil unic a făcut ca lucrările lor să devină emblematice și stilul lor să influențeze generații.

1. Mario Testino

Mario Testino, de origine din Peru, este unul dintre cei mai influenți fotografi din lume. Opera sa a fost prezentată pe tot globul în reviste de la Vogue până la Vanity Fair și a contribuit la succesul multor case de modă și de frumusețe prin intermediul campaniilor publicitare, de la Burberry și Gucci la Dolce & Gabbana și Versace. Aaron Hicklin, de la publicația The Observer l-a descris ca fiind „Cel mai prolific fotograf comercial de revistă și modă din lume”.

2. Helmut Newton

Helmut Newton  a fost un fotograf de modă germano-australian, a cărei muncă a fost răsplătită cu o serie de premii. În 1989 a fost numit “Chevalier des Arts et des Lettres” de către ministrul francez al culturii, iar în 1992 a fost decorat cu “Grosses Bundesverdienstkreuz” de Republica Federală Germania și “Chevalier des Arts, Lettres et Science” de Monaco . Life Magazine i-a acordat premiul “Life Legend Award for Achievement Lifetime in Photography Magazine” în 1999. În 2003, Newton a donat 1000 de lucrări unei fundații din orașul său natal, ele putând fi văzute la Muzeul de Fotografie din Berlin.

3. Steven Meisel

Unul dintre cei mai iconici fotografi de moda din toate timpurile, Steven Meisel rămâne cu siguranță singurul fotograf cu care toate modelele aspiră să lucreze. A fotografiat fiecare copertă a Vogue Italia din 1988 și a colaborat de asemenea cu Vogue SUA.

4. Richard Avedon

Richard Avedon (15 mai 1923 – 1 octombrie 2004) a fost un fotograf american de modă și portret. Un necrolog publicat în The New York Times nota că “fotografiile sale de modă și portret au ajutat la definirea imaginii Americii despre stil, frumusețe și cultură pentru ultima jumătate de secol”.

5. Annie Leibovitz

Annie Leibovitz este un renumit fotograf de portret american. În timpul studierii picturii la Institutul de artă din San Francisco, a luat cursuri de noapte în fotografie, iar în 1970 a început să lucreze pentru revista Rolling Stone. Ea a devenit fotograful principal al Rolling Stone în 1973, unde a lucart timp de 10 ani. În 1983, sa alăturat personalului de la Vanity Fair, iar în 1998 a început să lucreze și pentru Vogue. În plus față de lucrările editoriale ale revistelor, Leibovitz a creat campanii de publicitate influente pentru American Express și Gap.

6. Albert Watson

Albert Watson și-a făcut renume ca fiind unul dintre cei mai de succes fotografi de modă din ultimii patruzeci de ani, creând propria sa artă. De-a lungul anilor, imaginile sale izbitoare au apărut pe mai mult de 100 de coperți ale Vogue din întreaga lume și au fost prezentate în numeroase alte publicații celebre.

7. Irving Penn

Bert Stern / Irving Penn Studio, Inc. via AP

Irving Penn era unul dintre cei mai vunoscuți fotografi de modă americani. Cariera lui Penn a inclus lucrul la revista Vogue și lucrări de publicitate independentă pentru clienți precum Issey Miyake și Clinique. Opera sa a fost expusă la nivel internațional și continuă să influențeze arta fotografiei.

Lasă un comentariu