Glam News Magazine

Trio-ul ce a ocupat primul rând în cadrul prezentării Valentino, format din Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell și Celine Dion, a spus totul: Pierpaolo Piccioli de la Valentino este cel mai popular și așteptat designer de couture din 2019. Când Pierpaolo Piccioli a început să ne prezinte din 2018 colecțiile sale couture, expresia “The Valentino Effect” a luat naștere. Fiecare designer de la vest la est a început să se inspire din colecțiile de haute couture, folosind tafta și împodobind-o cu pene.

În saloanele strălucitoare ale Hotelului Rothschild, Piccioli a prezentat o colecție magnifică unde a arătat tuturor talentul său pentru îmbrăcămintea artizanală. Colecțiile Valentino couture sunt cele mai așteptate colecții ale anului. Nu contează cât timp te uiți la ținute. Ai putea să le privești pentru totdeauna! “Este vorba despre aspectul individual”, a spus el înainte prezentării. “Fiecare ținută este diferită.” Piccioli a ales să-și dezvolte continuu studiul despre haute couture, ca o metaforă a diversității umane.

Având în vedere această premisă, nu este dificil să-i vezi punctul de vedere, dar Piccioli dorește să ducă totul mult mai departe. După spectacolul din sezonul trecut, în care a incercat sa modernizeze haute couture-ul prin menținerea codurilor sale și schimbarea valorilor sale istorice intr-o odă adusă femeii de culoare, Piccioli a privit dincolo de granițele realitatii în căutarea diversității. “Îmi place această idee a tuturor oamenilor: o combinație de identități, culturi și etnii. Este vorba despre oameni. Nu contează de unde vii. Este vorba despre tine și diversitatea ta: expresia ta.”

“Emilio Salgari a scris cărți de aventură pentru copii. El a descris pădurile, junglele, aventurile … și nu a plecat niciodată de la birou “, a spus Piccioli. “Poți face orice dorești cu imaginația ta. Fără limite!” Avănd această sursă de inspirație, Piccioli  a creat o colecție pentru bărbați cu printuri fantastice, cu peisaje găsite în lumea reală. Transferând această filozofie la haute couture, Piccioli a realizat o estetică – sau mai multe – pe care probabil ați recunoscut-o.

Colecția este una senzațională, glorioasă, plină de culoare, de multe ori în combinații surprinzătoare, inclusiv verde cu mov, liliac și galbenul fluorescent al unei bustiere, al unui pantalon și al unei centuri; albastru și cărămiziu găsite pe un palton cu pene. Piccioli a spus că în couture nu este despre tehnică, ci despre mâinile care îl crează. La sfărșitul colecției el a ales să iasă pentru aplauze alături de întregul atelier Valentino. A fost într-adevăr un spectacol impresionant!

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu