Glam News Magazine

O imagine valorează cât o mie de cuvinte, spunea un pictor şi caricaturist englez, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Totuşi, chiar dacă exprimă atât de bine, imaginea poate dezvălui şi ascunde realitatea la fel de bine, în acelaşi timp. Ce vedeţi în fotografia de mai sus? Ce înfăţişează? Un om între cărţi, studiind. Simplu, până aici. Cine oare să fie protagonistul? Studiază, îşi ia notiţe, dar nu pare a fi student. Mai degrabă profesor, prin maturitatea pe care o arată. Dar mai privim o dată şi nu putem să nu remarcăm: ce profesor este de atent cu corpul său? Imaginea tradează ani de exerciţii, disciplină sportivă şi alimentară riguroasă. Totuşi cât de des aţi văzut un astfel de sportiv pasionat în studiu la bibliotecă (librărie, în cazul de faţă)? Să fie un scriitor ce se documentează pentru următoarea carte, cufundat în cercetare? Asprimea chipului contrazice. Nu mai e simplu, nu-i aşa? Devine chiar iritant. Cine să fie personajul care trezește curiozitate? Cred că o imagine valorează mai mult de o mie de cuvinte, când îi cauţi însemnătatea, la fel cum ştiu că pentru a descrie anumiţi oameni, 1000 de cuvinte și chiar mai multe imagini sunt insuficiente.

“Mai bine luptător într-o grădină decât grădinar într-o luptă”

Este şi cazul lui Staicu M. Viorel, pentru care, deşi a fost şi poate fi caracterizat succint, nu există cuvinte complete. Dacă nu aţi practicat sporturi de contact, nu aţi fost interesaţi de modelare corporală sau stil de viaţă sănătos, e puţin probabil să-l cunoaşteţi. Dar ar fi bine să rețineţi numele. Este omul care a dat campioni României și Europei, care a schimbat radical vieţi, mai mult decât siluete, care inspiră zilnic la reușită, indiferent de domeniu. Staicu M. Viorel formează luptători pentru viață, deoarece modelează caractere elevilor între 6 și 60 de ani, folosind principii ale samurailor și învățături ale marilor înțelepți ai lumii. Și nu are de gând să se oprească. “Mai bine luptător într-o grădină decât grădinar într-o luptă” – este unul dintre motto-urile sale, ce descrie bine atât imaginea, cât și persoana din ea. Scopul este să fii pregătit să depășești obstacolele ce ți le aduce viața, în plan personal sau profesional, antrenând capacitățile cu care te-ai născut și dobândind aptitudini noi. “Alege o țintă. Învață, muncește și nu te lăsa întrecut pe drumul tău” este sfatul lui Staicu M. Viorel.

Găsiți multe informații online despre el, de la pregătirea sportivă temeinică la activitatea de voluntariat în școli, la fel ca și descrieri multiple, de la “un nebun” la “fenomenul care a adus Japonia la Târgoviște” (orașul în care trăiește și și-a început activitatea). Toate sunt piese dintr-un puzzle uriaș care îi compun imaginea. A început să practice sport la 9 ani, a devenit autodidact în arte marțiale la 22 de ani, a studiat și a luptat în mai multe stiluri (multiplu medaliat în 9 stiluri de arte marţiale şi deţinător de grade în 5 stiluri de arte marţiale) și, în urma experienței și cunoștințelor acumulate, a creat un sistem de luptă și un club sportiv de arte marțiale mixte (AGER), a dezvoltat un program de 3 antenamente pe săptămână cu rezultate uluitoare pentru slăbit (4-5 cm în minus în talie în trei săptămăni, 14 kg în minus în şase luni), apoi, tot pe baza studiului și informațiilor multidisciplinare acumulate, a creat o școală și un curs de dezvoltare personală pentru persoane fizice și juridice, cu impact uluitor. “Instructiv, educativ, util”; “una dintre cele mai interesante experiențe pe care le-am avut pe parcursul anilor, datorită implicării și profesionalismului lectorului”; “dl. Staicu te face să-ți dorești să fii mai responsabil, curajos și să progresezi cât mai mult în viață”, “poți învăța lecțiile stăpânirii de sine”; “după întâlnirea cu dl Staicu M. Viorel, am reușit să-mi conving copilul să mânânce trei mese regulate pe zi și să-mi conving soțul și copilul să facem mișcare împreună” sunt numai câteva dintre impresiile beneficiarilor cursului.

Lasă viciile și defectele, suntem plini de ele. Lasăle, pentru că vor pleca singure

Toate au pornit de la adoptarea principiilor samurailor, înscrise în codul Bushido, după care își conduce viața și pe care le recomandă ca bază a reușitei, indiferent de ceea ce-ți propui în viață. “Curaj, loialitate, responsabilitate. Trei virtuți de bază pe care trebuie să le implementăm în viața noastră. Avem obiceiul să ne uităm la ceilalți, la viciile și defectele lor. La fel, avem obiceiul să ne uităm la viciile și defestele noastre, dar mai ales la neputința noastră. Greșit! Lasă viciile și defectele, suntem plini de ele. Lasă-le, pentru că vor pleca singure. Atunci când ești curajos, loial și responsabil, nu poți să fii vicios grav. Notează pe hârtie aceste virtuți și repetă-le zilnic. De fiecare dată când ai ocazia, acționează cu ele în gând. Greșești? Nu are nimic, învață din asta, repară ce e de reparat și hai sus, în picioare, la drum în viață.” Este unul dintre îndemnurile celui care știe să motiveze dârz, oferind un exemplu de determinare și autocontrol.

 Feedback

Constantin Rădoi, campion MMA, fost elev AGER

“Ca mentor nu cred că poate fi comparat cu cineva, este unicat, are propriul lui stil de a interacționa cu oamenii şi vorbeste pe limba ta. Contribuția pe care a adus-o în viața mea este foarte mare, mi-ar trebui câteva zile să stau să povestesc şi să adun toate trăirile și experiențele de viață pe care le-am trăit împreună și m-au transformat în bărbatul care sunt în ziua de azi: creștin, tată, soţ, luptător profesionist de MMA.”

 

Codruţ Soare, luptător AGER de MMA

“Atunci când te pregāteşti pentru meci, avându-l pe Staicu M. Viorel antrenor şi mentor, nu trebuie să mai gândeşti. El a implementat în atrenamente tot ce trebuie să ştii. E simplu. Sensei are acces la mintea noastră și poate să scoată de la noi mult mai mult decât putem noi gândi.”

 

Roxana Elena Pletea, elevă

“Te face să ieşi din zona de confort, astfel încât să te poți dezvolta.”

 

Luminița Mihai – pensionară

“Este cel mai rău și mai exigent antrenor. M-a adus să am aceste rezultate deosebite, o schimbare totală. Prin exigența dumnealui mi-am schimbat atitudinea și o parte din comportament. Sensei Staicu M. Viorel dă dovadă de profesionalism, implicare, corectitudine și severitate. Dacă nu ar fi fost atât de dur și rău, nu aș fi avut asemenea rezultate în cei 4 ani de zile de când sunt la AGER”.

 

Florin Ivan, croitor

„Aveam tensiune foarte mare, bătăi foarte mari la inimă din cauza greutății. După două luni de antrenamente personale cu sensei Staicu M. Viorel am reușit să slăbesc 20 de kilograme fără să iau pastile.”

 

Georgeta Negrilă, om de afaceri

“Toată lumea îmi spune că am întinerit. Am slăbit 15 kg, dar mai important este că mă simt foarte bine şi am scăpat de pastile. Am reuşit să sparg bariera. Antrenorul mă încuraja când începeam să clachez şi am trecut mai uşor peste nişte limite.”

 

V-am oferit câteva imagini și mai mult de 1000 de cuvinte pe baza rezultatelor înregistrate, fără a menţiona sacrificiile  făcute (da, nu se poate fără sacrificii!). Ce credeți? A fost de ajuns pentru a-l descrie pe Staicu M. Viorel? Nu-i nimic! Funcția Google search este încă disponibilă.

 

AGER DOJO – 11 MOTIVE SĂ-ȚI DOREŞTI DEVIZA “MEREU ÎNVINGĂTOR!”