Glam News Magazine

Capitala italiană a modei a pus fustele mini în fruntea agendei pentru toamna anului 2021, iar când spunem „mini” ne referim la minuscul. În timp ce lansarea colecției a președintelui CFDA, Tom Ford, nu a fost programată inițial în timpul Săptămânii Modei de la Milano, ea sa s-a dovedit a fi sincronizată fără cusur, armonizându-se perfect cu MFW. Abordarea lui Tom Ford este „despre putere și despre recuperarea vieții noastre ”- o perspectivă care a rezonat cu mini-rochiile monocrome punk ale lui Valentino.

Ce se poartă în afară de LBD-urile din noua eră? Încercați blană artificială a lui Prada sau paltoanele matlasate ale lui Emilio Pucci. În ceea ce privește piesele de tricot pe care le-am tot văzut în ultimul an, Fendi a creat o versiune de seară pentru când vom avea voie din nou să petrecem până târziu în noapte.

Acestea sunt 5 dintre cele mai remarcabile trenduri din cadrul FWAW21 de până acum.

1. Ținutele sexy

Blumarine, Tom Ford, Conner Ives

După ultima colecție a lui Tom Ford, lumea modei parcă a luat foc, acuzându-l pe designer că ar fi copiat ținutele sexy de la brandul Gucci. Tom Ford nu a inventat sexul, dar a catapultat atracția sexuală din anii 2000 pe podiumuri și tocmai aici ne îndreptăm în această toamnă. Pantalonii scurți, curelele cu lanț împodobite cu fluturi și cizmele până la genunchi sunt noua tendință pentru a obține o ținută modernă. Ținutele create de Tom Ford în 2021 pot spune că sunt chiar mai sexuale decât cele originale. Verdictul? Noii pantaloni scurți ai lui Ford, îmbrăcați cu pulovere cu guler și jachete aviator, ar putea fi de fapt mai sexy decât orice a făcut vreodată Gucci.

2. Blănurile artificiale

Prada, Marni, Sportmax

Nimeni nu încurajează purtarea de fake-uri decât dacă vorbim despre blană. Blănurile au acaparat podiumurile din Milano care au văzut vechi siluete hollywoodiene transformate cu ajutorul culorilor stridente. Rețineți bine nuanțele ombre la Prada, Marni și Sportmax pentru că în următorul sezon le veți vedea peste tot. O blană cu cât este mai supradimensionată, mai colorată și falsă este mai distractivă.

3. Ținutele de seară matlasate

Emilio Pucci, Cecilie Bahnsen, Giorgio Armani

Vedeta daneză Cecilie Bahnsen este un alt designer (alături de Tom Ford și nou-născutul crescut la New York, Conner Ives) care s-a mutat în afara programelor de modă obișnuite – prezentarea colecției sale AW21 coincidând cu săptămâna digitală a modei din Milano. Abilitatea lui Bahnsen de a face rochii de basm din tafta matlasată și mătase va atrage orice persoană care a petrecut mult prea mult timp în casă în ultimul an  – un spirit împărtășit la Emilio Pucci și Giorgio Armani. În timp ce suntem cu toții pregătiți să lăsăm în urmă zilele și nopțile în care ne acoperim cu plapuma, sugestia lui Cecilie este că am putea scoate plapuma în oraș …

4. Reîntoarcerea LBD

Dolce & Gabbana, Valentino, Tom Ford

Pierpaolo Piccioli are un cuvânt pentru reîntoarcerea LBD-ului: „radical”. Pe scena goală a istoricului Piccolo Teatro din Milano, rochiile negre ale lui Valentino au întărit unul dintre principiile cheie ale modei – că hainele pot fi simultan impunătoare și romantice, iar în 2021 pot oferi un curs rapid în arta de a compensa timpul pierdut. În cazul lui Valentino, a existat și o mulțime de atitudine punk. „Este actul radical de a avea puterea de a recunoaște cine ești”, a spus Piccioli. „Este un gest subiectiv, aproape anarhic, care afirmă propria identitate – exact ca punkul.”

5. Tricoturile

Valentino, Fendi, Ports 1961

Imaginați-vă tricotajele pe care mama voastră le-a îmbrăcat în copilărie, adăugați o etichetă cu un preț exorbitant și o porție generoasă de stil italian. În cazul în care rochiile din tricot ale lui Valentino sau Ports 1961 nu v-au atras atenția, uitați-vă la Fendi, unde prima colecție a lui Kim Jones a salutat întoarcerea rochiilor de seară din tricot și a fustelor creion.

Lasă un comentariu