Glam News Magazine

Fericirea este ceva subiectiv, de aceea pare a fi imposibil de măsurat. Lucrurile și locurile care ne aduc fericire sunt diferite în funcție de preferințele și experiențele individuale. Așadar cum am putea să clasăm cele mai fericite țări din lume? Mulțumită reprezentanților de la Institutul de Cercetare a Fericirii (da, există acest institut în Copenhaga – Danemarca) nu este nevoie să o facem. Cercetătorii au publicat rezultatele raportului anual asupra fericirii mondiale. Din păcate el arată că fericirea globală este în scădere, în ciuda creșterii economice continue. Există, desigur, mulți factori importanți care influențează acest lucru de la politică până la creșterea populației.

Raportul privește156 de țări clasate după cât de fericiți se simt cetățenii lor, conform evaluărilor din viața lor, de asemenea, include modul în care evaluările și emoțiile, atât pozitive, cât și negative, au evoluat pe parcursul studiilor de fericire din 2012 până în prezent. „Lumea este un loc în continuă schimbare”, a spus profesorul John Helliwell, co-editor al raportului. „Modul în care comunitățile interacționează între ele, fie în școli, locuri de muncă, cartiere sau pe social media are efecte profunde asupra fericirii lumii.”

Europa domină la nivel global, iar țările nordice domină Europa, toate cele cinci realizând top 10. SUA au căzut un loc în top, în ciuda succesului economic, de la 18 anul trecut la 19 în acest an. Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, explică: „Motivul principal este că SUA se confruntă cu o criză socială de câțiva ani, în care tot mai mulți oameni constată că nu au pe cine să conteze în timp. Diferența dintre bogați și săraci creează, de asemenea, o eroziune a coeziunii și a încrederii între oameni, care este atât de vitală pentru sentimentul de siguranță și securitate și, prin urmare, pentru nivelul general de fericire al poporului american.” Europa rămâne cel mai fericit continent din lume, în ciuda diferențelor nivelurilor de fericire dintre țări. Alături de succesul Scandinaviei, țări precum Italia (uimitor doar pe poziția 36) și Spania (doar puțin mai sus, la 30) au înregistrat scăderi mari de fericire din 2008. Poate uimitor, având în vedere haosul economic, social și politic care a cuprins-o în ultimii trei ani, Marea Britanie a urcat de pe poziția 19 a anului trecut la 15 în acest an – sărind de SUA pe drum.

Iată top 10 a celor mai fericite țări la momentul actual:

10. Austria

Avantajele Austriei au fost sprijinul social și libertatea cetățenilor săi și de asemenea a ajutat faptul că a sa capitală, Viena, este considerată pe scară largă drept orașul în care se trăiește cel mai bine. Austria a surclasat în top Australia.

9. Canada

Coborând două locuri de pe locul șapte anul trecut, cea de-a doua cea mai mare țară din lume este încă pe o poziție ridicată pentru toate categoriile. Cu o populație încă mică oferă spațiu suficient pentru oricine de a găsi propriul colț de paradis.

8. Noua Zeelandă

Menținându-șipoziția constantă pe locul opt, Noua Zeelandă este o țară minunată, primitoare, relaxantă și pentru turiști, și pentru localnici. Este cea mai bine clasată în primele zece din afara Europei.

7. Suedia

cele mai fericite țări

Sprijin social excelent și o speranță de viață ridicată au clasat Suedia pe locul 7. Suedia nu este numai una dintre cele mai fericite țări, dar și una dintre cele mai bogate, cu o valoare mare a PIB-ului pe cap de locuitor.

6. Elveția

Elveția ocupă un loc bun în topul celor mai fericite țări datorită economiei înfloritoare, speranței de viață ridicate și a tipului de reduceri de impozite care îi atrag pe cei bogați și sănătoși din întreaga lume.

5. Olanda

 

 

Olandezii nu o duc deloc rău. Ritmul de viață și libertatea sunt puncte deosebit de puternice care pun un zâmbet pe fețele multor rezidenți și fac din Olanda o țară relaxantă și primitoare.

4. Islanda

Izolarea Islandei a fost mai degrabă un avantaj decât o povară pentru populația sa la fel de mică. Taxe mici, asistență medicală gratuită, educație excelentă și accesibilă (unul din zece islandezi au publicat o carte) și un peisaj uluitor – ce să nu-ți placă? Încă un fapt de notat: în 2018 a devenit prima țară din lume care a impus salarii egale pentru femei și bărbați.

3. Norvegia


Locul 3 pentru Norvegia în top 10 cele mai fericite țări din lume completează imaginea ca cea mai frumoasă țară din Europa, care beneficiază de corupție mică, sprijin social și libertate fenomenală și un loc de top la nivel de prosperitate în lume.

2. Danemarca

Pe primul loc în 2016, Danemarca este în 2019 a doua dintre cele mai fericite țări din lume. Beneficiind de speranță de viață excelentă și de prosperitate ridicată aspiră ră revină în fruntea clasmentului, în 2020.

1. Finlanda

Finlanda este țara ideală pentru cei care urmăresc fericirea. Generozitatea oamenilor săi, corupție mică, libertatea extraordinară oferită de peisajele și structura socială o clasează din nou pe primul loc. Și dacă nu puteți locui acolo, trebuie măcar să faceți o vizită, fie că este vorba despre capitala zbuciumată Helsinki sau puțin mai departe, să spunem, hotelul de gheață inspirat Game of Thrones din extremitatea nord, în apropiere de Kittilä.

Lasă un comentariu