Glam News Magazine

Sezonul florilor de cireș din Japonia este un eveniment la care să participăm măcar odata în viață. Florile roz prind viață, adăugând stropi de culoare pe temeliile templelor, grădinilor și parcurilor orașelor. Sezonul florilor de cireș variază în funcție de locație. În insulele din sudul Japoniei, cireșii înfloresc încă din ianuarie, iar în insulele de nord în mai. Dar în marile orașe precum Tokyo și Kyoto, florile pastelate încep să se deschidă la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie. Cireșii înfloresc doar pentru câteva săptămani, iar vârful sezonului are loc la doar o săptămană după ce florile încep să se deschidă.

Spectaculoasa grădină națională Shinjuku Gyoen din Toyko găzduiește peste 1.500 de cireși și este locul perfect pentru un picnic printre flori. Parcul Sumida, care se întinde de-a lungul râului Sumida, în cartierul Asakusa, este de asemenea un loc popular de vizionare din centrul orașului. În Kyoto, veți găsi cireși lângă multe dintre cele mai importante temple, precum și în Grădina Botanică și la baza Castelului Nijo din secolul al XVII-lea.

Sakura este numele florii cireșului japonez și este foarte importantă pentru japonezi. În Japonia, obiceiul tradițional de a privi florile se numește “Hanami” și este profund înrădăcinat în istoria și cultura japonezilor. Se spune că tradiția datează de mai bine de un secol, dar era limitată la oamenii nobili din Curtea Imperială. Este un obicei foarte răspândit printre oamenii obișnuiți în perioada Edo (1603-1868) când guvernul shogunat Tokugawa a plantat copaci pentru oameni. Îmi pot imagina cum războinicii samurai se uitau cu admirație la florile de cireș.

Hanami este acum tradiția unor grupuri de prieteni, familie, colegi și de toți cei care se întâlnesc  împreună la picnic și se bucură de frumusețea florilor de cireș. Este o ocazie deosebită pentru a consuma mâncare și băuturi și să te bucuri de toată lumea. Oamenii pregătesc jocuri și muzică și adesea petrec zile întregi sub flori și soare, sărbătorind până noaptea. Deși băutura tipică tradițională a sărbătorilor de hanami este sake (vin japonez), puteți bea și ceai. De asemenea, în această perioadă pot fi consumate alimente sezoniere, cum ar fi “wagashi” (dulciuri japoneze) și deserturi aromate cu sakura.

În Tokyo există încă anumite locuri din perioada Edo din care se pot privi florile de cireș. Shinjuku Gyoen, fostă reședință a Lordului feudal, este un exemplu. Astăzi, este deschisă publicului, iar sutele de cireși de diferite tipuri îi atrag pe spectatorii din țară și din străinătate. Situat în partea centrală a orașului Tokyo, parcul este acum înconjurat de zgârie-nori în loc de castele, dar combinația dintre vechi și modern este încântătoare. Sakura într-adevăr se amestecă cu peisajul din Japonia.

Când are loc sakura, festivalul florilor de cireș din Japonia 2019?

Primele flori de cireș încep să înflorească, în general, în ianuarie, în Okinawa, și de acolo se vor deplasa încet spre vest prin Honshu, până la Hokkaido la sfârșitul lunii aprilie. Majoritatea turiștilor vizitează florile de cireș în zone precum Tokyo, Kyoto și Osaka, iar acest lucru se întâmplă de obicei la sfârșitul lunii martie până în primele săptămâni ale lunii aprilie.

În decursul celor mai mulți ani, înflorirea completă a unei flori (numită “mankai”) este atinsă la o săptămână după deschiderea primei flori (“kaika”). După o altă săptămână, vârful înflorit este de obicei terminat și florile încep să cadă. Condițiile naturale ne-ideale, cum ar fi un sezon ploios / vânt, pot reduce perioada de vizionare a culorii cireșilor. Este important să vă consultați cu o agenție de turism dacă intenționați să realizați o călătorie, pentru că ei stiu exact perioada cea mai bună pentru a realiza o excursie.

Japonia cu Exact Travel Club

Vă recomand să călătorți alături de Exact Travel Club, deoarece origanizează circuite inedite în Japonia la festivalul florilor de cireș, astfel că nu va trebui să vă faceți griji în legătură cu rezervarea biletelor de avion și găsirea cazării, care în timpul festivalului este aproape imposibil de găsit.

De exemplu un circuit complet în Japonia cu Exact Travel Club (Tokyo  – Takayama – Shirakawa-Go –  Kanazawa – Kyoto – Nara – Osaka –  Miyajima – Hiroshima – Hakone (Muntele Fuji)) cu Exact Travel Club la festivalul florilor de cireș costa 2880.00 € / persoana, în timp ce dacă ați rezerva singuri și ca printr-o minune ați găsi și cazare, cu siguranță prețul ar sări lejer de 4000 €. În plus dacă veți călători singuri, cu siguranță nu veți reuși să vizitați tot ceea ce trebuie vizitat.

Pentru cei doi ghizi de la Exact Travel Club, acest job este mai mult o pasiune, Andrei Neagu fiind crescut și educat în Japonia, locuind 10 ani în Țara Soarelui Răsare, iar Voica Panait este pasionată de Japonia, a studiat limba și cultura la universitate, a străbătut țara în lung și-n lat și s-a specializat pe ceremonia japoneză a ceaiului pe care o practică de 10 ani, primind certificatul de profesor autorizat de la Școala veche din Kyoto și permisiunea să țină cursuri în România, ceea ce și face! Deci cu siguranță veți avea parte de o experiență de neuitat, vizitând locuri pe care numai localnicii le cunosc și care nu apar pe nicio hartă turistică. 

Cele mai bune locuri din Tokyo

Râul Meguro

În fiecare an, mai mult de 800 de cireși infloresc peste râul Meguro, care se întinde pe mai mult de 4 km. Această zonă este deosebit de specială, deoarece noaptea, copacii parcă sunt aprinși cu lumină roz, căptușind râul și realizând o scenă extrem de romantică. De-a lungul râului, sunt deschise multe tarabe unde oamenii vând obiecte unice de sakura, printre care și vinul spumos Meguro sau șampania roz, vândute la sticlă.

Râul Sumida

Acest loc ce se întinde de la Podul Azumabashi până la Podul Sakurabashi pe râul Sumida, este unul dintre cele mai populare locuri din Tokyo, datorită mulțimii sale de arbori de sakura și locația sa chiar lângă râu. Dacă vă poziționați corect în fotografii, puteți chiar să capturați Tokyo Skytree în fundal!

Parcul Yoyogi 

Parcul Yoyogi este destinația perfectă pentru picnicurile hanami. La fel ca și petrecerea de Revelion în Times Square, picnicul la parcul Yoyogi este la fel de clasic pe cât se poate. Farmecul cireșilor înfloriți și atmosfera plină de viață din această locație vă vor hiptotiza. Fiind înconjurați de sute de copaci frumos înfloriți, și sărbătorind cu sute de alți oameni la fel de apreciativi, probabil că nu veți trăi această experiență nicăieri în altă parte.

Cele mai bune locuri din Hakone

Râul Haya

În timpul sezonului florilor de cireș, aproximativ 450 de metri din râul Haya este căptușit cu un număr de copaci de sakura. Puteți face o plimbare de-a lungul apei, cu petale roz care cad încet în jurul vostru, aterizând în păr, pe jos, în apa. Festivalul  se desfășoară la începutul lunii aprilie, iar în această perioadă, vizionarea pe timp de noapte a florilor de cireș este de asemenea o activitate la care puteți participa.

Parcul Onshihakone 

În Parcul Onshihakone veți avea parte de una dintre cele mai bune vederi panoramice. Din acest punct de vedere, când vă uitați la Lacul Ashi, nu numai că frumusețea florior de cireș vă va coleși, dar imaginea de fundal a Muntelui Fuji (într-o zi frumoasă și senină) vă va tăia respirația.

Cele mai bune locuri din Kanazawa 

Parcul din Kanazawa

Castelul Kanazawa a ars în 1602, așa că, din păcate, ceea ce vedeți când vizitați sunt doar resturile reședinței clanului Maeda care au deținut domeniul Kaga. Cu toate acestea, atunci când veți vedea frumusețea locului în timpul sezonului florilor de cireș, nu veți vedea rămășițele ca un factor de descurajare, ci mai degrabă ca pe un plus la magnificul natural al locului.

Parcul Kenrokuen

Kenrokuen Garden este considerată destinația turistică principală a orașului Kanazawa, deci de ce nu prindeți doi iepuri dintr-o lovitură și să îl vizitați în timpul primăverii? Este una dintre cele mai frumoase grădini ale Japoniei și găzduiește peste 400 de copaci de cireș de aproape 40 de soiuri diferite! De asemenea, devine iluminat pe timp de noapte – pur și simplu uimitor.

Cele mai bune locuri din Osaka și Kyoto

Parcul Expo 70

Acest parc este unul dintre cele mai vizitate parcuri din Osaka în timpul sezonului florilor de cireș. Frumusețea sa este cunoscută în toată Japonia. Un număr de 5000 de copaci de cireș sunt plantați în acest parc, ceea ce înseamnă că puteți petrece câteva ore doar să vă plimbați printre copaci. Există tarabe mici amenajate unde puteți cumpăra alimente și suveniruri pentru a aduce acasă.

Arashiyama 

În timp ce pădurea de bambus Arashiyama a crescut exponențial în ultimii ani, majoritatea străinilor nu știu că Arashiyama este de asemenea locul în care localnicii merg de mai mulți ani, pentru a vedea și florile de cireș. Este un loc pitoresc care redă superb imaginea perfectă a florilor de cireșe completat de râul Kamogawa. 1.500 de copaci de cireș strălucesc în timpul zilei și luminează orașul pe timp de noapte.

Cele mai bune locuri din Hiroshima

Insula Miyajima

Insula Miyajima este deja una dintre cele mai pitorești insule din Japonia, dar dacă mergeți în timpul sezonului de florilor de cireși, florile ocupă toată nsula cu frumusețea lor. Copacii Sakura străbat munții, dealurile, străzile și grădinile – este o priveliște magică. Noaptea, întreaga insulă este aprinsă în timpul sezonului de vârf și este pur și simplu uimitoare – Nu poate fi descris în cuvinte.

Grădina Shukkei-en

Grădina Shukkei-en a cărei frumusețe atrage și cupluri care doresc ca fotografiile de nuntă să fie impecabile, este un loc minunat și mai puțin cunoscut pentru a vedea florile de cireș. Este locul potrivit pentru o plimbare lină și aprecierea calmă a copacilor sakura.

Acum știți când trebuie să vizitați Japonia pentru a lua parte la tradiția anuală a florilor de cireș cu localnicii și cele mai bune locuri pentru a vedea florile roz în plină glorie. Ați salvat o dată în calendar pentru a merge într-o excurise în Japonia? Sunteți gata să vă bucurați de Hanami Sakura?

Sursa foto: pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu