Glam News Magazine

Când am venit aici, misiunea mea a fost de a transforma Maison Margiela în cea mai mare casă de couture creată vreodată “, spune John Galliano. Maison Margiela este o casa pentru tineret iar Galliano se bucură de acest sentiment, de a vorbi cu o nouă generație și de a împărtăși cunoștințele sale. În consecință, el și-a populat atelierul cu tineri studenți sau stagiari, care lucrează îndeaproape cu el la fiecare dintre colecțiile sale artizanale, venind cu propuneri creative înainte de a realiza fiecare piesă vestimentară, manual.

Prezentarea artizanală din această primăvară, care a bombardat publicul cu amprente kaleidoscopice, generate pe calculator și haosul multi-textural, a fost o reflecție a realității generației Z: fluxul constant de artificialitate, abundența decadentă a informațiilor nefondate și furia din mediul online. “Suntem bombardați de atât de multe imagini încât aproape că dorești să regurgiți”, a spus Galliano.

Colecția este uimitoare. Paltoanele, costumele cu pantaloni și costumele cu fustă sunt, fără îndoială pe agenda designerilor în acest sezon. Acest lucru stabilește deja un concurs care se desfășoară între branduri pentru a atrage cât mai mulți clienți pentru acest tip de îmbrăcăminte. Însă este nevoie de un designer cu un arsenal de aptitudini practice în portofoliul lui, cum ar fi Galliano, pentru a câștiga această bătălie. Colecția este o continuare a celei pentru bărbați din luna ianuarie și a reprezentat o explorare remarcabilă a formelor clasice formate din țesături tradiționale.

El a numit această colecție “co-ed” și (din nou) a deschis-o împreună cu tânărul transexual Finn Buchanan. De data aceasta a purtat o haină neagră pănă la genunchi, cu umerii lăsați, pantofi Mary Janes din cauciuc și șosete pentru bătrâni. Iar  această îndepărtare de identitatea de gen, pare să predomine și în restul colecției. Fără îndoială Galliano este un om care știe cum să croiască un blazer ca nimeni altcineva, să-l reinterpreteze suficient pentru a îl face să fie în tendințe și pentru a îl lega într-o narațiune care rezonează cu o precizie remarcabilă.

 

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu