Glam News Magazine

Noua colecție Moschino a fost inspirată de către Marie Antoinette pentru a ne putea minuna de puterea impactului ei asupra societății de azi, unde schisma fundamentală a Revoluției Franceze încă mai răsună pe câmpul de luptă politic. De exemplu, dezbaterea alegerilor democratice din Milano, care a avut loc în dimineața prezentării Moschino, unde Bloomberg l-a atacat pe Bernie Sanders pentru că s-a numit un socialist democratic alegând să păstreze trei case în Vermont.

„Mă pregătesc mereu pentru alegeri. La fel ca și americanii, eu sunt într-o permanentă dezbatere. Aș dori ca unii oameni să părăsească ringul de dans, dar nu voi spune cine, pentru că voi susține pe indiferent cine iese”, a spus Jeremy Scott, referindu-se la candidații democrați. „Nu voi spune nimic negativ despre ei. Acest lucru îl va ajuta doar pe Trump și acesta este ultimul lucru pe care vreau să-l fac”. Înconjurat de modele purtând ținute inspirate din secolul al XVIII-lea, care arătau ca niște prăjituri, Scott a redat în cea mai mare parte semnificația politică a colecției sale „Anime Antoinette”. “Rolul meu este întotdeauna de a mă distra de scena politică, pentru că uneori un pic de decadență este cea mai bună formă de revoltă pe care o poți avea, în special împotriva unor nemernici. Tema colecției este Marie Antoinette deoarece simt că a fost o victimă”, a spus el despre regina adolescentă, izolată de lumea reală.

Dar de fiecare dată când o sărbătorim pe Marie Antoinette ca o icoană a decadenței, aceasta este întotdeauna contrastată de destinul ei inevitabil. Scott a folosit muzica din filmul înverșunat al Sofiei Coppola despre regină, care te atrage în lumea ei de vis a prăjiturilor cu cremă, a șampaniei și a lecturilor lui Rousseau. Acest vis cinematografic este atât de magic încât soarta ei pare întotdeauna ca o trezire nepoliticoasă la realitate. În acest sens, tema prezentării lui Scott a fost oarecum perversă: o evadare din cotidian. O evadare despre care suntem cu toții conștienți că nu este o realitate, dar avem dreptul ca o singură noapte să mâncăm cu toții prăjituri.

Lasă un comentariu