Glam News Magazine

După un an de la moartea lui Karl Lagerfeld, Silvia Venturini Fendi deja începe să se obișnuiască să facă totul singură. „Mă întrebam, acum, că sunt responsabilă de această colecție, cine este femeia pe care vreau să o îmbrac?” Răspunsul la întrebarea ei nu este departe de cel al Doamnei Prada: „Ea este independentă, liberă și puternică”, a spus ea. „Într-un moment în care vorbim mai mult despre feminism decât despre feminitate, m-a făcut să vreau să analizez conceptul garderobei feminine de-a lungul deceniilor. Dorința mea pentru noile generații este ca femeia să fie percepută ca fiind puternică, păstrând codurile feminității.” Și uite așa, ea a apelat la clișeele stereotipurilor feminine: elementele de culoare roz, lenjerie și dantelă delicată. – Este un pic pervers, zâmbi ea răutăcios.

Pentru a da viață mesajului ei, Venturini a schimbat decorul podiumului Fendi pe care Lagerfeld l-a păstrat întotdeauna simplu și liniar. A schimbat scaunele tari, a adus canapele roz din catifea, curbate senzual pentru a forma un podium. Pe acel podium, ea a reunit o mulțime de modele de diferite vârste și tipuri de corpuri  pentru a-și cimenta credința în feminitatea plurală contemporană care a format colecția. Vittoria Ceretti și Rianne van Rompaey au deschis spectacolul într-o haină și o rochie care se simțeau ușor victoriene, dar care fuseseră sensibilizate cu ajutorul mânecilor pentru o expresie senzuală.

Venturini a precizat că și-a dus echipa la o proiecție a filmului erotic Maîtress din 1975 în care este vorba despre o femeie, care își împarte timpul între o viață burgheză la etaj și o femeie dominantă în subsolul casei. “Am considerat că dualitatea este interesantă: puternică și romantică”, a remarcat ea. Influența filmului a făcut ca aspectul să fie orientat în mod distinct de către personaje: asistente, călugărițe și femei dominante, precum și ceva din nebunia Betty Page. Corsetele au fost reinterpretate și matlasate.

Abordarea personajelor este oarecum nouă pentru Fendi, dar a reușit să pună un zâmbet pe fețele oamenilor. La Prada cu două ore înainte de spectacolul Fendi, Miuccia Prada a vorbit despre importanța transmiterii forței feminine prin feminitate delicată. Coincidența referințelor spune multe despre meritul lui Venturini ca și designer independent. Îi este dor de Lagerfeld după cum ne-a amintit într-o postare pe Instagram cu o zi înaintea prezentării, dar independența i se potrivește.

Lasă un comentariu