Glam News Magazine

La fel ca hainele, băutura preferată sau playlistul preferat, alegerea parfumului spune multe despre noi. Deoarece simțul mirosului ne conduce direct la acea parte a creierului care se ocupă de emoțiile noastre, depășind complet rațiunea, am putea spune că alegerea parfumului ne lasă dezbrăcați emoțional. Din cauza acestei legături, este aproape imposibil să alegem un parfum fără a ne pune bagajul vieții pe masă. “Un om va purta un parfum care este confortabil pentru el și această alegere este adesea o reflectare a experienței sale, precum și a personalității sale”, spune Sarah McCartney, parfumier și fondator al mărcii 4160 Tuesdays. “Este foarte rar ca o persoană care alege un miros marin să nu iubească să înoate în mare, de exemplu, pentru că suntem atrași de mirosurile pe care le recunoaștem și de lucrurile care ne sunt familiare”.

Parfumierii țin cont adesea de profilul persoanei pe care o aleg pentru a fi imaginea unui parfum și de aceea Dior l-a ales pe Johnny Depp ca și imaginea campaniei sale Sauvage: misiunea este de a potrivi notele unui parfum cu omul, astfel încât să reflecte personalitatea și spiritul său.

Dar, pe lângă faptul că reflectă personalitatea, foarte multe persoane folosesc un parfum pentru a proiecta o personalitate pe care nu o pot avea. De exemplu unii bărbați aleg adesea un miros pentru a compensa unele deficiențe percepute în caracterul lor: cum ar fi alegerea unui miros foarte puternic și masculin în cazul în care se îndoiesc de masculinitatea lor. Alte persoane sunt timide să-și dezvăluie adevăratul sine, alegând un parfum foarte mainstrem și ascunzându-se astfel în spatele unui miros popular, care nu dezvăluie prea multe secrete.

Dar, chiar și făcând asta, dezvăluim ceva despre caracterul nostru, pentru că atunci când vine vorba de parfum, chiar suntem ceea ce purtăm. Pe scurt, cum ar fi o strângere de mână sau o semnătură, mirosul este o prelungire a “sufletului” nostru. Nu numai că ceea ce purtăm spune multe despre noi, însă în opinia lui McCartney cantitatea de parfum folosită, spune și ea multe. “Oamenii prea încrezători vor purta întotdeauna extrem de mult parfum, în timp ce persoanele liniștite aleg doar suficient, astfel încât trebuie să te apropii pentru a simți aroma – o mișcare bună”, spune ea. Ca întotdeauna, mai puțin înseamnă mai mult. Așa cum Quentin Crisp (scriitor) obișnuia să spună odată: “Nu trebuie să purtați niciodată o pălărie care are mai multă personalitate decât voi” și cred că același lucru este valabil și pentru parfum. Personalitatea nu ar trebui să rămână niciodată în urma parfumului nostru.

Deci faptul că preferăm Dior Sauvage sau Tom Ford Oud Wood este într-adevăr mai revelator cu privire la personalitatea noastră decât un test Rorschach? Hai să discutăm despre note!

Parfumuri cu citrice

Citricele, Neroli Portofino de la Tom Ford, Dolce & Gabbana Velvet Bergamot și Eau Sauvage, iconicul Dior, sunt unele dintre cele mai popuplare parfumuri pentru că evocă o prospețime fresh și energică. De obicei sportivii aleg parfumurile cu citrice. Puteți, de asemenea, să fiți atrași subconștient de această notă pentru beneficiile terapeutice. Notele de citrice ne trezesc cu adevărat, dar ele oferă și un echilibru bun între prospețime și calm – o observație susținută de un studiu realizat de Universitatea Northumbria, care a constatat că mirosul de balsam de lamâie poate îmbunătăți atât starea de spirit, cât și performanţa.

Parfumuri Gurmande

Parfumurile cu note comestibile precum ciocolată, vanilie, scorțișoară și cafea au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Și dacă vă place calitatea “comestibilă” a parfumurilor precum A*Men și Angel de la Thierry Mugler, Le Male Jean Paul Gaultier sau Tom Ford Cafe Rose sunt șanse să fii o persoană extrem de senzuală. Persoanele care aleg parfumuri gurmande tind să fie senzuale, hedonistice și aventuroase din punct de vedere sexual. Sunt deosebit de populare parfumurile cu vanilie, ingredient ce a fost mult timp folosit ca un afrodisiac, așa că, dacă ești un fan, sunt șanse să pulverizezi parfum pentru a te juca.

Parfumuri lemnoase

Există un motiv pentru care parfumurile lemnoase precum Gucci Pour Homme, Terre d’Hermès sau Thierry Mugler Alien sunt atât de populare: sunt văzute ca reprezentând o masculinitate solidă, fiabilă și ușoară. Aromele lemnoase sunt adesea folosite de bărbații căsătoriți. Ele sunt, de asemenea, favorizate de femeile cu personalitate puternică deoarece aroma este una foarte impunătoare. Dar când alegeți un parfum lemnos ar putea fi și pentru faptul că ne aduce aminte de parfumurile clasice ale părinților noștri.

Parfumurile marine

Dacă îți plac parfumurile curate, proaspete, acvatice sau “marine” care îți amintesc de apa sărată a oceanului, atunci ai putea fi un minimalist, cineva care apreciază simplitatea și designul care pe cât este de elegant, pe atât este de simplu. Parfumurile acvatice moderne s-au născut din parfumurile L’Eau d’Issey Pour Homme, Kenzo Pour Homme și CK One. Acestea au fost parfumurile proeminente și proaspete ale anilor 1990. Sunt încă la fel de populare în ziua de astăzi și sugerează o atitudine minimalistă și o aspirație de puritate.

Parfumurile orientale

Ce mesaj transmit parfumurile orientale precum Opium, Montale Blue Amber, M7 de la YSL și Dollce & Gabbana One Gentleman – care sunt pline de mirodenii exotice, rășini și vanilie dulce? Într-un cuvânt: hedonist. Cei care poartă acest fel de parfum rămân până la sfârșitul petrecerii și nu părăsesc masa fără să mănânce desert. Parfumurile orientale sunt purtate în general de persoanele care vor să atragă atenția prin notele note de vanilie, exotice, îndrăznețe, picante, fumoase și îmbelșugate.

Parfumurile florale

Este nevoie de un anumit tip de persoană pentru a purta parfumuri florale cum ar fi Byredo Rose, Dior Homme și Papillon Tobacco Rose: o persoană foarte îndrăzneață, încrezătoare în sine, care se simte foarte bine în propria piele. Persoanele care iubesc floralele sunt – ca și iubitorii de gurmande – aventuroși și neinhibitați, isteți și sofisticați, dornici de senzații neobișnuite. Dintre toate notele florale, trandafirul este cel care merge cel mai bine și pe un bărbat. Mirosul a fost întotdeauna popular printre bărbații din civilizațiile antice și din culturile arabe moderne și devine din ce în ce mai popular printre bărbații occidentali mai ales atunci când amestecat cu note din piele, lemn sau tutun.

Parfumurile cu Oud

Fiind o bază în parfumeria din Orientul Mijlociu, oud-ul este foarte bogat și cald (sau agarwood, așa cum este cunoscut, de asemenea) și se află în centrul parfumurilor precum Tom Oud Wood, Boss Bottled Oud și Roja Musk Aoud care este deosebit de extravagant. Oud-ul natural este unul dintre ingredientele cele mai scumpe ale parfumeriei, așa că tipul de persoană care îl poartă este foarte sigură de sine. Nu au nevoie să strige pentru a fi remarcați și nu au nimic de demonstrat nimănui. Oud-ul transmite succes și putere interioară.

Parfumurile de nișă

Cei care aleg să poarte un parfum de lux de tip boutique (nișă), cum ar fi Blood Oranges de la Shay & Blue, 4160 Tuesdays Invisible Ben, Roja Parfums Enigma sau Amouage Interlude, sunt persoane care apreciază originalitatea, lucrurile neobișnuite și măiestria de nivel înalt. Multe dintre parfumurile de pe piață au același miros și le lipsește autenticitatea pentru ca sunt produse de aceleași fabrici și în cantități industriale. Un parfum de nișă înseamnă pasiune personală. Aceasta înseamnă o preocupare pentru detaliu și artizanat, iar persoana care un astfel de parfum îl poartă cu același fel de mândrie cu care poartă un costum de lux. Pe scurt, purtând un parfum de nișă transmiți altor persoane faptul că ești mai cunoscător decât consumatorul mainstream.

Un comentariu

Lasă un comentariu