Glam News Magazine

În afară de faptul că este ieftin și obțineți o valoare serioasă a banilor, există atât de multe lucruri de făcut în orașul Riga, Letonia. Cele mai multe dintre obiectivele turistice majore sunt situate în Orașul Vechi, care este o zonă protejată de UNESCO, cu clădiri unice și capodopere arhitecturale. Această parte a orașului are numeroase cafenele și restaurante, astfel încât este ușor să petreceți o zi întreagă explorând, fără a trebui să vă aventurați pentru prânz sau cină.

În afară de vizitarea obiectivelor turistice, există o mare varietate de spa-uri și wellness, clădiri istorice și piețe. Indiferent dacă aveți o săptămână sau doar câteva zile, iată o listă cu lucrurile de top pe care trebuie să le faceți când vă aflați în Riga:

1. Vizitați “Three Brothers”

Cei trei frați – aproape imposibil de fotografiat. Împreună, casele formează cel mai vechi complex de locuințe din Riga. Casa albă este din secolul al XV-lea, cea galbenă este din secolul XVI și cea verde din secolul al XVII-lea.

2. Remarcați arhitectura

Atât de confortabilă și de fermecătoare. Arhitectura din Riga este foarte diversificată. De la clădiri din lemn până la art nouveau, de la modernism la gotic. Este un peisaj diferit, în funcție de ce parte a orașului vă plimbați și veți putea găsi statui unice de pisici, compuși din lemn și case colorate.

3. Vizitați Casa Blackheads

Dacă erați un comerciant german și singur la vârsta mijlocie, ați avea o cameră aici la Casa Blackheads. Această casă a fost construită în 1334 pentru comercianții de clasă superioară și a fost folosită ca loc de întâlniri și banchete. Casa Blackheads este pentru Riga ceea ce este Turnul Eiffel pentru Paris, așa că asigurați-vă că-l puneți în partea de sus a listei.

4. Relaxați-vă în parc

Îmi plac zonele verzi în orașele mai mari. E ca o suflare a aerului curat, departe de străzile aglomerate și de claxoanele din centru. În Riga, parcul are un canal care trece prin el și un pod cu lacăte ale dragostei. Este un loc minunat pentru o jogging, pentru relaxare sau un picnic, și pentru o plimbare cu barca. În timpul iernii, puteți hrăni rațele care trăiesc pe canal.

5. Învățați despre istoria Letoniei

 

Letonia are o istorie lungă de ocupare a puterilor străine, astfel încât libertatea este o valoare deosebit de importantă pentru letoni. Chiar lângă parc, veți găsi Monumentul Libertății. Este un simbol important deoarece este dedicat eroilor letoni în lupta pentru libertate 1918-1920. Dacă doriți să aflați despre ocuparea din perioada 1940-1991, puteți merge la Muzeul de Ocupare, care este la numai 10-15 minute de mers pe jos (chiar lângă Casa Blackheads din Orașul Vechi).

6. Vizitați districtul de artă Nouveau

Deci, în afară de Orașul Vechi, care găzduiește majoritatea atracțiilor importante din Riga, ar trebui să vă îndreptați spre Albert Street și Elizabeth Street. Aici veți găsi fascinanta arhitectură Art Nouveau, care merită o vizită. Riga are un total de 800 de clădiri nou-noute, dar majoritatea se află în jurul străzii Albert. În cazul în care nu ați auzit de art nouveau înainte, este inspirat de natură și mitologie, deci există o mulțime de flori, sfinxe și Cerberus pe case. Este foarte cool.

7. Cumpărături în piața centrală

Vă este foame sau pur și simplu vreți doar să vă uitați? Mergeți în piața centrală. Este una dintre cele mai mari piețe din Europa, unde localnicii vînd de la fructe și legume proaspete la prăjituri, produse lactate, haine și pungi. Există atât o zonă interioară cât și o zonă exterioară, astfel încât să puteți petrece cu ușurință una, doua ore la diferitele tarabe de pe piață.

8. Vizitați principalele biserici

Riga are multe biserici frumoase și nu puteți trece fără să vedeți cel puțin câteva atunci când vă plimbați prin orașul vechi. Cele mai impresionante sunt Biserica Sf. Petru și Catedrala Nașterii Domnului. Acestea sunt cele mai importante biserici din Riga:

  • Catedrala Riga – este considerată una dintre cele mai istorice clădiri din lume
  • Catedrala Catolică St. Jacob’s – începutul Reformei din Letonia a avut loc aici în 1522.
  • Biserica Sf. Petru – are un turn superb de observare la o înălțime de 72 de metri. Costă 9 euro pentru a intra în turn.
  • Catedrala Nașterii Domnului – cea mai mare biserică ortodoxă din Riga.

Cele mai vechi biserici din Orașul Vechi au un cocoș deasupra cupolelor, nu cruci. Conform tradiției, cocoșul îl sperie pe diavol și îl supraveghează pe Dumnezeu. În afara bisericii Sf. Petru, există o sculptură cu patru animale: un măgar, un câine, o pisică și un cocoș care sunt așezați unul peste celălalt. Se bazează pe un basm al fraților Grimm și reprezintă Muzicienii orașului din Bremen.

9. Poarta Suedeză și pereții vechiului Oraș

Doar o mică parte a zidurilor vechi ale orașului Riga au rămas în picioare și le veți găsi la poarta suedeză. Poarta suedeză (Zviedru vārti) a fost construită în 1698, când Suedia a preluat orașul și este singura structură din orașul vechi care și-a păstrat aspectul original. Apartamentul de deasupra porții apartinea călăului orașului, care ar fi pus un trandafir roșu în fereastra lui cu o seară înainte de a tăia capul cuiva.

11. Încercați Riga Black Balsam

Când am auzit pentru prima dată cuvântul “Riga balsam”, m-am gândit la balsam de păr, pentru că așa îl numim noi în România. Totuși, în Letonia, Balsam nu putea avea mai puțin de-a face cu produsele pentru păr. Poti sa ghicești ce inseamna atunci?

ALCOOL, desigur!

Black Balsam este un elixir din plante produs din vodca pură și este folosit în medicina tradițională și vândut în fiecare tavernă din oraș. Este un fel de necesitate când te afli în Riga. Chiar și localnicii spun asta ↓

12. Ieșiți în oraș

Pe lângă faptul că este o capitală culturală și istorică, Riga are și o viață de noapte pentru care merită să călătoriți. Multe pub-uri, cafenele și baruri în Orașul Vechi, dar există și numeroase cluburi și baruri în jurul orașului care merită să fie vizitate.

Și cam asta este. După cum puteți vedea, există multe lucruri de făcut în orașul Riga, și puteți petrece cu ușurință căteva săptămâni aici. Dacă sunteți presați timp, nu veți avea probleme să vedeți toate obiectivele de mai sus în două zile.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu