Glam News Magazine

La începutul anului, am făcut afirmația îndrăzneață că trandafirii vor fi unul dintre principalele ingrediente în parfumerie în 2020. Dar aceasta nu este o afirmație radicală, deoarece trandafirul nu se va demoda niciodată. Gândiți-vă că trandafirul este pentru parfumerie exact cum este monocromul pentru modă – nu se demodează niciodată și, în fiecare an, găsim noi modalități de a-l purta.

Trandafirul este o notă de parfum incredibil de versatilă – bine, spun notă, dar există multe tipuri diferite de trandafiri. Adesea, mirosul de trandafir este creat de la zero, dintr-o varietate de ingrediente parfumate. Parfumerii pot sublinia diferitele fațete, rezultând parfumuri de trandafir care sunt fructate, gourmande, fresh, chypre, exotice și chiar masculine. Există un trandafir pentru fiecare ocazie și în acest articol vă prezint cinci parfumuri care să dovedească exact asta.

1. Trandafirul modern – Lancome Idole

Lancome Idole

Lancome Idole este un parfum modern de trandafiri în mai multe moduri. În primul rând, este o abordare transparentă și luminoasă a florii, prezentând flori roz și roșii scăldate în lumina soarelui. În al doilea rând, a fost creat de un trio de parfumieri de sex feminin și promovează emanciparea femeilor, care este revigorantă într-o industrie care a fost dominată de bărbați atât de mult timp. Idole este un parfum care miroase frumos – este un trandafir radiant și delicat, care se simte complet modern.

2. Trandafirul Gourmand – Issey Miyake’s Rose & Rose

issey miyake rose

Issey Miyake’s Rose & Rose este un trandafir care miroase atât de bine încât simțiți că aproape l-ați putea mânca. Cu un amestec de esență de trandafir bulgăresc și de trandafir Damascena, accentuate de floarea de osmanthus și piersic, Rose & Rose este o încântare fructată și dulce, care se simte ca ceva ce ai găsi pe rafturile de la Laduree, mai degrabă decât într-un parfum. Dar, spre deosebire de multe parfumuri gourmande, Rose & Rose folosește o ușoară briză de ambroxan pentru a se asigura că nu se va simți niciodată grețos. Acesta este un trandafir gustos, suculent și lipicios – și partea cea mai bună? Are zero calorii!

3. Trandafirul suculent – Goutal Rose Pompon

Zmeura și trandafirul se îmbină ca un Little Black Dress și o buză roșie strălucitoare – sunt combinația perfectă, iar în Rose Pompon de la Goutal, creează o împerechere cerească care este delicios de fructată. Zmeura scoate în evidență aspectele suculente ale trandafirului, făcându-l un de un roșu rubiniu. Notele de violetă și vanilie aduc doar o atmosferă cosmetică care te duce cu gândul la rujurile vintage verzi pe care le purtau mamele noastre.

4. Trandafirul ascuns – Guerlain Musc Noble

Guerlain Musc Noble

Îmi place să mă gândesc la „Musc Noble” de la Guerlain ca la un trandafir surpriză. Din numele său, te-ai aștepta la un parfum bogat și plin de mosc, cu tonuri exotice și animalice. Dar, în schimb, ceea ce iese din sticlă este aroma fantomatică a unui trandafir vintage ascuns între un văl de mosc și șofran. Este aproape ca și cum ar fi luat un floral aldehidic clasic și l-ai fi făcut în Orientul Mijlociu, contopind două lumi și creând un trandafir deghizat. Musc Nobile este frumos și neașteptat.

5. Trandafirul Couture – Miss Dior Rose N’Roses

Miss Dior Rose N’Roses

Dior și couture merg mână în mână, iar colecția Miss Dior de parfumuri a simbolizat întotdeauna măiestria și eleganța. Pentru Miss Dior Rose N’Roses, un parfum de trandafiri este creat cu atenția unei rochii couture. Notele de citrice de cea mai înaltă calitate (mandarină și bergamotă) aduc o scânteie, adăugând porțiuni de paiete la trandafirii din dantelă de Grasse și Damasc. Textura catifelată a moscului alb se află dedesubt, sporind strălucirea trandafirului, completându-l cu acea semnătura Dior deja familiară.

Lasă un comentariu