Glam News Magazine

Cum putem rezista farmecelor Veneției? Orașul este un loc în care timpul pare să stea în loc. Puteți naviga pe apă într-o telegondolă, să descoperiți clădirile superbe, precum și să vă bucurați de bucătăria fermecătoare și hotelurile cu vederi uluitoare. Toamna oferă o vreme perfectă pentru a descoperi minunile Veneției – iată opt dintre cele mai frumoase locuri în care să vă răsfățați într-o călătorie de weekend.

Cazați-vă la Palazzo Cristo

Palazzo Cristo

Ocupat de peste 70 de ani de un preot, Palazzo Cristo găzduiește un trio de apartamente superbe din 2018. Amplasat într-o clădire din secolul al XVI-lea, care a fost portretizată de Canaletto și Francesco Guardi, decorul său a fost realizat de talentata Anna Covre și Frédéric Tubau. Locul are doar trei apartamente care se deschid spre o curte mică fermecătoare, iar atractivitatea sa vine atât din decorul său vibrant, cât și din locația sa extrem de strategică – este la doar zece minute distanță de Piazza San Marco. Mai mult, hotelul oferă posibilitatea de a angaja un bucătar privat.

Sau la Palazzo Experimental

Palazzo Experimental © Karel Balas

Situat într-un palat vechi de 600 de ani, acest hotel condus de Experimental Group și-a deschis recent porțile. Amplasat în Grand Canal, decorul a fost proiectat de Dorothée Meilichzon, care a reinterpretat stilul clasic al orașului cu un fler modern. Locul are o terasă superbă, pereți Marmorino din lemn și marmură lăcuită, fără a mai menționa tavanele înalte ale camerelor, restaurantul Adriatica care se mândrește cu pastele sale proaspete și acoperișul cu vedere la apă. Ce ai mai putea cere?

Colecția de artă Peggy Guggenheim

Empire of Light by René Magritte

Numită Peggy Guggenheim: The Last Dogaressa, această expoziție reunește cele mai frumoase descoperiri ale colecționarului de artă remarcabil, acumulate după ce s-a mutat la Veneția în 1948. Puteți descoperi „Imperiul Luminii” de René Magritte sau piese rare de René Brô , Tomonori Toyofuku, Gwyther Irwin și Kenzo Okada. Expoziția este deschisă până pe 27 ianuarie la Peggy Guggenheim.

Gustați înghețata de la Gelateria Nico

Gelateria Nico

Atât un salon de înghețată, cât și o cafenea, Gelateria Nico s-a mutat la o aruncătură de băț de Ponte dell’Accademia (Podul Academiei) din Veneția. Situat pe malul Canalului Giudecca, înghețata de ciocolată creată de ei este o necesitate. Pur și simplu divină.

Vizitați Fundația Prada

The Prada Foundation

În inima unui palat superb din secolul al XVIII-lea, cu vedere la Canal Grande, Fundația Prada găzduiește în prezent o expoziție dedicată lui Jannis Kounellis în această toamnă. Este prima retrospectivă majoră dedicată artistului de la moartea sa din 2017 și include 60 dintre lucrările sale.

Bucurați-vă de cicchetti la Vino Vero

Vino Vero

Cicchetti sunt mâncăruri delicioase, specifice venețiene, pe care le puteți savura cu un aperitiv. Vino Vero oferă o gamă largă de cicchetti: legume de sezon, brânză proaspătă, carne și fructe de mare marinate, toate pentru a fi savurate cu un pahar de vin italian fin la bar sau pe terasă, cu vedere la apă.

Luați cina la San Giorgio Café

San Giorgio Café

Restaurantul San Giorgio unde bucătarul sicilian Filippo La Mantia este la conducere, tocmai și-a deschis porțile în cadrul Fondazione Giorgio Cini de pe insula San Giorgio Maggiore. Cu vedere la lagună, meniul se inspiră din gastronomia venețiană și din rețetele din Sicilia. Salata de șuncă de parma și smochine, ardeii murați, spaghetele cu burrata și sparanghel și caracatița la grătar, așteaptă pentru a fi savurate într-un cadru rafinat.

Sau la Antiche Carampane

Antiche Carampane

Acest loc este unul dintre cele mai bune restaurante din Veneția. Antiche Carampane este locul perfect pentru a vă delecta cu o cină cu adevărat delicioasă. Într-un cadru italian clasic de trattorie, vizitatorii se pot delecta cu fructe de mare, inclusiv pește prăjit, spaghete alla vongole, carpaccio de homar și chiar paste cu trufe.

Lasă un comentariu