Glam News Magazine

Cel mai interesant lucru despre Amouage este că nu se știe niciodată unde va duce directorul creativ, Christopher Chong, brandul. Viziunea sa artistică nu seamănă cu a altora, iar cu creațiile sale pentru Amouage aduce concepte abstracte la olfacție – noțiuni precum moartea și identitatea de gen – le transformă în note parfumate. Rezultatele sunt fascinante și poți fi sigur că nimeni nu face parfumuri ca Amouage și Christopher Chong. Acestea sunt compoziții bogate, complexe și uneori provocatoare, pe care nu le va iubi toată lumea, iar în ele se află puterea lor. Deci da, sunt întotdeauna fascinat să văd în ce direcție se îndreaptă Amouage.

Ei bine, ultimul parfum creat se dovedește a fi unul epic, ce călătorește în timp spre New York City, în anii 1970, orașul și timpul în care a crescut Christopher Chong. Sosind în Lower East Side, la mijlocul anilor 1970, atracțiile, sunetele și mirosurile din New York au avut un impact formativ asupra directorului creativ, care ne aduce “Imitation”, un nou duo de parfumuri care reprezintă “subcultura unui epoci iconice”. Cu Imitation Man și Imitation Woman, ale căror nume sunt inspirate de Andy Warhol și de arta sa imitativă, Chong ne duce într-o odisee olfactivă de glamour și curaj, evocând “libertatea îndrăzneață” prin catifeaua netedă în parfumul masculin și nopțile fierbinți de la Studio 54 în parfumul feminin. Împreună fac o pereche ce se completează reciproc.

Imitation Woman

Note: 

Vârf: Trandafir, Ylang Ylang, Flori de portocal și Iasomie
Inimă: Coacăze negre, Aldehide și Lemn dulce
Bază: Tămâie, Lemn de santal și Patchouli

Cum miroase?

Prima pulverizare dezvăluie o notă frumoasă de tartă și coacăze negre, care evocă excesul hedonist al mirosurilor, la fel ca și Dior Poison. Coacăza neagră este ascuțită și suculentă, cu subtilități animalice, dar luxuriantă. Însoțind mugurii de coacăze negre există și un nor imens care plouă cu picături aspre de aldehide. Acest lucru adaugă o claritate, dar și o ceață argintie care evocă excesul anilor 70 și 80. Seamănă puțin cu Serge Lutens La Myrrhe, dacă sunteți familiarizat cu acest miros, dar Imitation se simte mult mai primejdios. Imitation Woman pare să arate atât frumusețea, cât și întunericul timpului, creând o reprezentare olfactivă a glamourului.

Sub lumina strălucitoare a deschiderii, există un ansamblu puternic, împachetat cu iasomie, trandafir, floare de portocală și ylang ylang, care se amestecă împreună pentru a crea o căldură senzuală. Majoritatea florilor sunt imperceptibile, totuși, pentru că înfloresc în spatele unei perdele mari de patchouli, un material care se simte întrețesut cu margele de aldehidă din deschidere pentru o strălucire extra. Tămâia oferă o legătură de fum rece care aduce totul împreună, dar în cea mai mare parte, Imitation Woman miroase ca și coliziunea a trei note principale – coacăze negre, aldehide și patchouli.

Imitation Man

Note: 

Vârf: Cedrat, Nucșoară și Piper negru
Inimă: Trandafir Turcesc, Iris și Violetă
Bază: Smirnă, Piele, Vetiver, Patchouli și Castoreum

Cum miroase?

Așa cum se întâmplă deseori cu duo-ul lui Amouage, bărbații și femeile au puține lucruri în comun din perspectiva olfactivă, așa că în timp ce Imitation Woman vine îmbrăcată într-un Bob Mackie electric, Imitation Man optează pentru o îmbrăcăminte mai obișnuită. Imitation Man se bazează foarte mult pe cedrat în deschidere, juxtapunând citricele spumante împotriva piperului negru.

La baza, Imitation Man este pudrat. Se mândrește cu o notă frumoasă și rece de iris, dar și cu o violetă cărnoasă. Pielea apare în peisaj și este una rece și tare. Ca și în Imitation Woman, pielea aduce o răceală parfumului care reprezintă o frumusețe inaccesibilă – o puteți trăi, dar există totuși o distanță care vă împiedică să ajungeți într-adevăr să o cunoașteți. Acestea fiind spuse, lucrurile se încalzesc în cele din urmă în bază, cu un pic de smirnă dulce și patchouli, dar în mare parte Imitation Man vrea să fie cunoscut ca fiind delicat și rece, făcând un miros plin de contradicții.

Recunosc că găsesc Imitation Man mai puțin atrăgător decât Imitation Woman, dar cred că este incredibil de frumos. El ia notele atât de clar văzute în arome precum Dior Homme și le extinde în ceva mai viu și mai complex. Există o sensibilitate mai uscată, un contrast mai întunecat și un element condiment mai pronunțat decât în contemporanii săi. Imitation Man este luxos cu ingrediente extrem de bine alese, însă îi lipsește energia și entuziasmul găsite în omologul său feminin și în timp ce evocă acea finețe găsită în cortinele mari din teatre, Imitation Man nu are vocea și entuziasmul orașului New York.

Lasă un comentariu