Glam News Magazine

Între nave spațiale și supermarketuri, Grand Palais din Paris a văzut multe decoruri extravagante pentru spectacolele Chanel. Din afara mega-cupolei din Paris, nu știi niciodată ce aventură titanică te așteaptă în interior. Așadar, vă puteți imagina impactul pe care l-au avut spectatorii în momentul în care au fost întâmpinați de o grădină umilă, cu doar o fântână modestă ridicată în centru. Virginie Viard, directorul de creație de la Chanel este, fără îndoială, la fel de afectată de consumul mic de modă din ultima vreme. Chiar dacă un brand precum Chanel are parte de o scădere așa drastică, asta nu înseamnă că nu poate fi în asentimentul celorlați.

Pentru cel de-al doilea spectacol haute couture de când este la cârma casei, Viard a recreat grădina din Abbey of Aubazine, orfelinatul unde Gabrielle „Coco” Chanel a crescut după ce mama ei a murit de bronșită, iar tatăl ei nu a fost în stare să o crească. Pe acest fundal, Viard și-a prezentat viziunea pentru o lume mai conștientă de mediul înconjurător. „Ceea ce m-a atras la acest decor a fost paradoxul dintre sofisticatul haute couture și simplitatea acestui loc”, a spus ea.

Chiar dacă purtătorii de haute couture tind să folosească piesele vestimentare doar de câteva ori sau poate chiar doar o singură dată, miezul acestui meșteșug sacru al modei este de fapt înrădăcinat în sensul opus: excelența artizanală este făcută să dureze, iar piesele să fie purtate pentru totdeauna. Pentru prima dată, Viard a adus haute coutre pe un teritoriu nou al simplității prin acele siluete decupate, iar cel mai opulent costum a fost unul de tweed iridiscent, creat într-un mod care să dea texturii sale impresia de piele de crocodil. Spectacolul a fost și o lecție de sustenabilitate în care am învățat că reciclarea nu este doar o tendință în modă, ci o stare de spirit necesară.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu