Glam News Magazine

Când Jean Paul Gaultier a anunțat în urmă cu doar câteva zile că show-ul său couture din 2020 va fi unul de rămas bun de la o carieră de 50 de ani în modă, Franța a intrat în doliu național. Ceea ce nimeni nu știa era că designerul va realiza un spectacol grandios de final. Un spectacol magnific, euforic și plin de emoție – o sărbătoare a tuturor valorilor pe care acest designer unic le-a întruchipat în operele sale prin cinci decenii de creație, umor, umanitate și fericire.

Gaultier a prezentat peste 200 de ținute, dar cine le-a mai putut număra? „Să fiu sincer, am avut de 10 ori mai multe creații decât primele mele spectacole la un loc!”, a glumit Gaultier într-un interviu. „Știam că am prea multe ținute, dar am zis că până la final voi alege doar câteva dintre ele. Atât că nu am mai făcut-o – în prezentarea finală au ajuns toate!”

Alături de invitați precum Carla Bruni-Sarkozy, Simon Le Bon, Sonam Kapoor și Mika, scaunele din primul rând au fost ocupate de către colegii de breaslă care au venit să își arate respectul: Nicolas Ghesquière, Viktor Horsting și Rolf Snoeren, Isabel Marant, Christian Louboutin, Julien Dossena Paco Rabanne, Mary Katrantzou, Christian Lacroix și Dries Van Noten.

Prezentarea s-a deschis cu o imagine reprezentativă din lumea modei din anul 1966 a fotografului William Klein unde Gaultier a pus în scenă înmormântarea propriului brand. Sicriul s-a deschis, iar pe podium au început să defileze modelele iconice care au adus viață ținutelor lui Gaultier de-a lungul anilor: Anna Pawlowski, Farida Khelfa, Claudia Huidobro, Christine Bergström, Laurence Treil, Chrystèle Saint Louis Augustin, Estelle Lefébure, Yasmin Le Bon, Erin O’Connor și Tanel Bedrossiantz.

Toată colecția a fost o trecere în revistă a celor mai iubite piese ale casei – corsetul care l-a consacrat, inspirat de către brâurile purtate de către bunica lui Marie Garage, faimosul pulover de marinar cu dungi albe-albastre transformat pe Gigi Hadid într-o capodoperă de organza plină de evantaie și multe dintre rochiile fabuloase în stilul celor purtate de Madame Grès. Celebra Rossy de Palma a purtat o rochie de inspirație spaniolă, Dita Von Teese o rochie corset compusă din curele din satin roz, Béatrice Dalle îmbrăcată în piele și-a aruncat țigara aprinsă pe podium, Coco Rocha a prezentat un dans irlandez îmbăcată într-un kilt din șifon, catifea și pene, iar lista poate continua.

La final, Gaultier și-a făcut apariția pe podium pe brațele unor modele masculine, iar toată sala s-a ridicat în picioare. Jean Paul Gaultier se poate să se retragă din modă, însă elementele sale semnătură vor umple cu siguranță podiumurile lumii mulți ani de acum încolo.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu