Glam News Magazine

Casa YSL are o mare varietate de parfumuri, iar catalogul său conține o listă impresionantă de clasici: Opium, Paris, Rive Gauche, Kouros, La Maison of Jazz, Cinema și Y. Este epicentrul parfumurilor blockbuster, cum ar fi Black Opium – parfumuri care au definit peisajul olfactiv. Când vine vorba de tendințe, Yves Saint Laurent este un brand care a fost întotdeauna lider, nu un adept.

În spatele parfumurilor YSL există o îndrăzneală care reproduce perfect eleganța veșmintelor istorice ale casei. A purta numele YSL înseamnă a fi androgin, puternic, elegant și inovator, dar, mai ales, liber – fără convenții, așteptări și constrângeri. Vorbind de libertate, Libre este cea mai recentă creație a casei YSL și este un omagiu adus spiritului clasic al mărcii.

Note: 

Vârf: Ulei de mandarină, coacăze negre, Petitgrain și lavandă.

Inimă: Iasomie Sambac Absolute, Iasomie Grandiflorum India Absolute, ulei de lavandă și floare de portocal.

Bază: vanielie Madagascar, lemn de cedru, ambergris și mosc.

Cum miroase? 

Libre face o primă impresie sclipitoare, deschizându-se cu un duș cald și sclipitor de citrice. Coacăzele negre iluminează mandarina cu fascicule de lumină purpurie, oferindu-i o plenitudine suculentă, ascuțită și vie. Fundalul este unul întunecat în notele de vârf, în același mod în care cerul nopții oferă o pânză ce permite stelelor să strălucească atât de puternic.

Inima lui Libre este un buchet împletit de flori de portocale și iasomie marocană. Împreună, aceste flori albe creează o intensitate caldă, care este în întregime abstractă – este aproape ca și cum florile s-ar topi între ele, creând un model nou de petale. Contrastul neașteptat vine aici sub forma de lavandă, care aduce o fațetă transparentă, pe bază de plante, însoțită de doar un strop de zahăr ars, care se îmbină perfect cu petalele albe dulci din inima florală a lui Libre. Sub fructe și flori se află o bază caldă și strălucitoare de vanilie și lemn de cedru. Fuziunea acestor două note este perfectă și împreună creează o notă dulce, care miroase luxos.  Ambergris ridică baza, oferindu-i claritate și proiecție.

Consider că Libre este un parfum dificil de categorizat. Este floral? Este fructat? Se pare că sunt amândouă, dar și ceva nou. În fiecare etapă, există un contrast neașteptat care intensifică tot caracterul strălucitor al acestui parfum plin de viață. Da, Libre are o atmosferă abstractă din anii ’90, dar se simte și actuală, și șic.

Review

CALITATE8.5
PERSISTENȚĂ8
SIAJ8
MIROS8.5

Nota

8.3

Lasă un comentariu