Glam News Magazine

De la două debuturi seismice (Virgil Abloh pentru Louis Vuitton și Kim Jones pentru Dior), la debutul Jacquemus’ menswear și  Craig Green din Florența, acestea sunt 6 dintre colecțiile pe care abia așteptăm să le vedem în cadrul  Men’s Fashion Week Primăvară / Vară 2019.

1. Debutul lui Virgil Abloh pentru Louis Vuitton

Pe 26 martie, Louis Vuitton a anunțat că Virgil Abloh va prelua conducerea colecțiilor de bărbați. Marele anunț a fost făcut de casa franceză pe instagram, acolo unde are 2,2 milioane de urmăritori. Louis Vuitton este cu siguranță în ton cu era Generației Z pe rețelele de socializare.

2. Debutul lui Kim Jones pentru Dior

Al doilea debut major al sezonului este Kim Jones, care a fost anunțat ca șef de creație la Dior Homme pe 19 martie. Fostul designer Louis Vuitton, cunoscut pentru stilul său sportiv hibrid de lux, este pregătit să își depuna toată energia în colecțiile Dior Homme, probabil ajutat de anturajul său de prieteni precum Kate Moss și David Beckham. Presupunem că va acorda atenție în special accesoriilor tipărite cu monograma Dior.

3. Debutul colecției pentru bărbați a lui Jacquemus 

Jacquemus

În februarie, la sfârșitul podiumului pentru femei, Simon Porte Jacquemus a anunțat că lansează o linie de îmbrăcăminte pentru bărbați. În luna mai, el a postat prima imagine din colecție, în care jucătorul de rugby Yoann Maestri apare fără tricou pe malul Mării Mediterane. În orașul său natal din Marsilia, pe 25 iunie, va fi dezvăluită colecția Gadjo.

4. Reîntoarcerea lui Raf Simon la Paris

După un an și jumătate, cu trei sezoane prezentând în New York, Raf Simons și eticheta sa eponimă se întorc în Paris. Numirea sa recentă ca director artistic la Calvin Klein a influențat probabil decizia designerului belgian de a pleca la New York, din motive practice evidente. Mai mult decât atât, decizia a fost de asemenea în acord cu imaginea etichetei, care are o bază imensă de fani în SUA. Raf Simons se va întoarce la Săptămâna Modei din Paris pe data de 20 iunie, la ora 21:30, dovedind că orașul este cu adevărat un epicentru al modei, în frunte cu Gucci, Proenza Schouler, Rodarte și Altuzzara.

5. Craig Green în Florența 

În urma unei invitații de la Pitti Uomo, designerul englez va părăsi Londra pentru un sezon și va călători în suburbiile orașului toscan, călcând pe urmele lui JW Anderson, Gosha Rubchinskiy și Raf Simons. Modul în care designerul își va dezvolta creațiile pentru a se îmbina cu patrimoniul istoric al Florenței îl vom vedea în timpul show-ului său din acestă lună.

6. Prima colectie bărbătească a lui Paul Surridge pentru Roberto Cavalli

Numit director artistic pentru casa Cavalli în mai 2017, designerul a prezentat deja numeroase colecții, inclusiv un spectacol de gen mixt în Milano, în februarie. El se va alătura lui Craig Green în Florența la Pitti Uomo în acest sezon, pentru a-și expune viziunea pentru îmbrăcămintea Cavalli.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu