Glam News Magazine

Casa perfectă are un decor impecabil. Însă, indiferent cât de mult am investi în decor, este tavanul care face diferența în interior. De fapt, designerii de interiori moderni și proprietarii de case consideră că proiectele decorative de tavan fals sunt cea mai bună investiție. În afară de faptul că spațiul este înfrumusețat, un tavan fals de calitate vine cu o mulțime de beneficii.

Ce sunt tavanele false?

Tavanul fals, așa cum sugerează și numele, este un strat imitativ de tavan plasat sub tavanul propriu-zis. Se compune din panouri dispuse pe cadrul metalic în diferite forme și modele. De obicei, distanța dintre plafonul real și cel secundar este menținută la minimum 20cm.

Beneficiile montării unui tavan fals

  • Oferă un design deosebit camerei;
  • Asigură izolarea acustică și termică a camerei;
  • Permite mascarea firelor de cablu și a țevilor;
  • Ascunde imperfectiunile – denivelări sau fisuri ale tavanului;
  • Poate fi folosit drept suport pentru o nouă instalație de iluminat sau pentru spoturi;
  • Ajută la reducerea pierderilor de căldură și a facturilor pentru încălzire, prin coborârea nivelului tavanului;
  • Poate fi mai accesibil din punct de vedere al costurilor, în comparație cu o lucrare de restaurare;
  • Efectuarea reparațiilor presupune doar înlocuirea plăcilor afectate, nu a întregului tavan.

Tipuri de tavan fals

În funcție de viziunea, scopul, locul și bugetul dvs., există multe varietăți de materiale pentru tavan fals din care să alegeți. Mai jos vi le enumerăm pe cele mai populare pe piață:

1. Tavan fals din gips

Acesta este un material durabil, rezistent, care vine sub formă de plăci de diferite dimensiuni. Tavanele realizate din gips vin într-o varietate de culori și forme unice.

2. Tavan fals din PVC

Este realizat cu clorură de polivinil, care este un material sintetic rentabil. Are chiar și un cost de întreținere redus, datorită proprietăților sale rezistente la umiditate și căldură.

3. Tavan fals din lemn

Acest tip de tavan fals cuprinde panouri sau benzi de lemn dispuse într-o varietate de moduri. Deși arată elegant, costul și întreținerea asociate sunt destul de ridicate.

4. Tavan fals din polistiren

Polistirenul alb are proprietăți de absorbție a sunetului și este un material accesibil. Cu toate acestea, tavanele din acest material au o viață scurtă și greu de întreținut.

5. Tavan fals metalic sau din aluminiu

Acum este o tendință de a utiliza plăci reale de tablă sau aliaje metalice pe tavan. Acestea adaugă un aspect fermecător camerei și vin în multe nuanțe, în finisaje lucioase sau mate.

6. Tavan fals din oțel

Tavanele din oțel ondulat și oțel inoxidabil sunt la modă în casele contemporane. Foi metalice sunt turnate în diferite modele pentru a decora tavanul.

7. Tavan fals din sticlă

Deși costisitoare și dificil de întreținut, sticla este un alt material popular utilizat în tavane. Acestea creează modele artistice și efecte reflexive în cameră ce cucereasc pe toată lumea.

8. Tavan fals din fibră

Foile din fibră minerală sunt folosite de asemenea ca tavan fals. Acestea vin în diferite culori și oferă un aspect strălucitor cu suprafețele lor care reflectă lumina.

9. Tavan fals din ciment

N acest caz, tavanul propriu-zis este simplu tencuit cu ciment. Nu va exista vopsea, tapet sau alt material secundar care să-l acopere. Aspectul întunecat și gotic al acestui tavan este în tendințe.

10. Tavan fals cu mozaicuri

Un alt mod de a vă înfrumuseța camera este să folosiți plăci de tavan de designer. O substanță chimică specială pentru mortar este folosită pentru a le fixa pe acoperiș. Mozaicurile, plăcile pictate sau murale reprezintă o alegere excelentă.

Dacă vă atrage ideea montării unui tavan fals, inspirați-vă din galeria foto de mai jos!

Lasă un comentariu