Glam News Magazine

Genți și iar genți, buzunare peste buzunare și multe logo-uri: Silvia Venturini Fendi și Karl Lagerfeld s-au gândit la utilitate pentru noua colecție Fendi. Colecția a debutat cu Adwoa Aboah într-o haină transparentă din vinil, cu buzunare exagerat de supradimensionate din piele. Apoi erau niște buzunare aplicate pe bluzele de mătase, o jachetă utilitară și jachete din piele brună, buzunare care aveau propriile buzunare mai mici și pantaloni cu buzunare multiple. Talia a fost încărcată și ea prin utilizarea unei centuri, care da, ați ghicit… plină cu buzunare!

“Am vrut să avem îmbrăcăminte funcțională. Nu doar de ocazie. Am vrut ceva pentru viața de zi cu zi: pentru femeia normală, femeia activă. O garderobă adevărată!” A explicat Silvia. “Este vorba foarte mult despre viața reală în acestă colecție. Noi femeile avem aceste genți mari în care nu ne putem găsi telefonul când sună”, a arătat Silvia, acordând o atenție deosebită tuturor buzunarelor telefonului mobil și a buzunarelor de dimensiuni majore care apar pe haine, curele și genți. Ideea ar putea fi universal atrăgătoare, dar hainele păreau să nu vizeze pe nimeni mai mult decât generațiile tinere și dragostea lor pentru accesoriile de marcă.

În colecția sa de debut pentru bărbați, pentru Louis Vuitton din iunie, noul director creativ, Virgil Abloh, a introdus conceptul de “accessomorphosis”: transformarea sau încorporarea în îmbrăcăminte a unor genți, portofele și alte articole din piele. Aprecierea lui Fendi cu privire la această noțiune nu a fost prea asemănătoare cu desenele lui Abloh, dar ca o tendință, comparația este o observație interesantă.

Fendi este martor la o schimbare generatională în ceea ce priveste clientela la care se adreseaza. Venturini Fendi urmărește acest lucru pe social media. “Am văzut pe Instagram toți copiii mici care purtau gențile Baguette ale mamelor”, a spus ea. Baguette s-a născut în 1997, când compania deținea doar cinci magazine, însă a fost un succes de runaway, un concurent pentru titlul de “Prima geantă”. Forma genții a ajuns în cele din urmă în zeci de modele. La fel ca și cu jocul Pokemon, erau colecționari care trebuiau să le prindă pe toate.

Există moduri diferite în care tinerii preferă să poarte gențile acum, totuși, așa cum a analizat Venturini Fendi: nu mai este ascunsă subraț ca în 1997, ci este purtată în față ca pe o geantă trofeu. Din această cauză, mini-geanta originală are acum o curea lungă şi una scurtă.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu