Glam News Magazine

“Vedem trei generații care poarta același palton Max Mara – și tot nu este uzat”, a spus Ian Griffiths (directorul creativ). “Max Mara este despre hainele rezistente în timp și de înaltă calitate. Este posibil să nu cumpărați un palton în fiecare an, dar când o faceți, îl păstrați și apoi îl dați mai departe “. Într-o lume a practicilor risipitoare din modă, Griffiths vorbea despre principiul de a cumpăra mai puțin și mai de calitate înainte de spectacolul său, argumentând: “Cred că suntem mai bine plasați decât alte branduri în legătură cu asta”.

El a făcut referire la o formă de consum mai veche, de pe vremea când oamenii trebuiau să economisească pentru a cumpăra ceva pe care îl adorau, iar băncile nu emiteau carduri de credit pentru a alimenta mania cumpărăturilor. Spectacolul său a făcut o retrospectivă a anilor 1980, preluând imagini ale femeilor milaneze de tip “hand-on-hips”, concepute pentru marcă, de către Anne-Marie Beretta. El a adăugat că sursa de inspirație a izvorât și din studierea mai aprofundată a zeiței Gaia (din mitologia antică) și din vizionarea plantei albastre a lui David Attenborough.

Culoarea bej a renăscut în acest sezon (vezi Burberry de Riccardo Tisci) și este casa spirituală a lui Max Mara. Astfel, brandul oferă această culoare în paltoane cu umeri supradimensionți, pantaloni, sau rochii drapate, în stilul celor de la Donna Karan. Colecția a fost ca o manie monocromă în paleta Max Mara cu nuanțe neutre de tutun, alb, albastru marin și cu o lovitură de galben, pentru că, de ce nu? Chiar și în sezonul de vreme caldă, îmbrăcămintea stratificată era acolo ca sistem de sprijin pentru îmbrăcămintea de exterior.

Pentru un brand ca Max Mara, care se mândrește cu longevitatea obținută prin continuitate, invitarea oaspeților în sanctumul său intern a fost o mișcare inteligentă. În timp ce Griffiths respectă tradiția casei pentru care a lucrat din anii ’80, nu dorește să creeze unul dintre acele spectacole sezoniere care sunt întotdeauna aceleași. Consumatorii încep să cumpere din ce în ce mai mult lucruri cu o anumită semnificație. Conștientizarea costurilor de mediu și umane ale producției de modă începe să bată la ușile industriei modei. Toate companiile trebuie să ia acest lucru în serios, și în curând.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu