Glam News Magazine

Dacă te-aș ruga să te gândești la o notă florală folosită în parfumerie, cel mai probabil ai tinde să spui iasomie, tuberoza sau gardenie. Poți răspunde chiar și orhidee, trandafir, iris sau violetă, dar pot fi destul de sigur că primul tău răspuns nu ar fi magnolia. Dintre toate florile folosite în parfumerie, magnolia este una dintre cele mai magnifice – este diamantul strălucitor în coroana de flori ale parfumeriei și este o notă cu adevărat versatilă, care se pretează la multe interpretări diferite, de la voluptoase la efervescente și tot ceea ce este între ele.

Prin urmare, magnolia poate că nu este prima floare ce vă vine în minte când vă gândiți la notele florale ale unui parfum , dar este una pe care ar trebui să o cunoașteți în detaliu. Magnolia este o floare antică – o plantă jurasică ce a înflorit în era dinozaurilor și cu mult înainte de existența oamenilor. Are un miros complex care variază de la proaspăt la zest, la cald și animalic. Pe partea mai proaspătă a spectrului, magnolia miroase ca niște lămâi, cu o natură zestă, roșie și răcoritoare. De asemenea, poate mirosi crocant si verde cu o luminozitate metalică. Pe partea mai caldă, magnolia are intimitatea dulce și cremoasă a unei flori albe hedoniste. Este o floare complexă, radiantă și învelitoare, care cântă cu frumusețe parfumată.

Acum, este important de știut că atunci când ne referim la “magnolie” în parfumerie, facem referire la o serie de ingrediente. Floarea însăși produce ulei, totuși, așa cum este cazul multor esențe obținute din inima florilor, uleiul nu miroase ca și floarea. Ceea ce simțim în parfumuri ca magnolie este o construcție – un puzzle alcătuit de parfumieri talentați care folosesc alte ingrediente, atât naturale cât și sintetice, pentru a creea o imagine familiară: cea a florii de magnolie.

În acest articol, vă voi prezenta nota de magnolie prin intermediul a trei parfumuri, fiecare dintre ele prezentând nota, dar într-un mod foarte diferit. Unele folosesc o magnolie care prezintă un instantaneu fotorealist al florii înflorite, în timp ce altele folosesc nota în fundal sau într-un mod mai abstract. Până la final, pot garanta că vei fi îndrăgostit de magnolie.

Magnolia în rolul principal

Acqua di Parma Magnolia Nobile

Dacă dorești să miroși precum o magnolie adevărată cu un parfum care captează cu exactitate mirosul florii din copac, atunci Acqua di Parma Magnolia Nobile este poate cea mai bună soluție. Parfumul se deschide cu o simfonie de citrice, dar ca și cum orchestra cântă simfonia la instrumente realizate exclusiv din flori. Magnolia Nobile oferă o aromă delicată – o mușcătură ascuțită de lămâie și verdeață proaspăt tăiată, care recreează perfect prospețimea magnoliei. Dar partea mai caldă a parfumului este prezentată și printr-o inimă de flori albe care se simt complet vii și strălucitoare. Baza este de patchouli și vetiver, oferind mai multă claritate și o senzație strălucitor pudradă parfumului. Este pur și simplu cea mai bună magnolie.

Magnolia în rolul secundar

GUERLAIN L’Instant De Guerlain 

Magnolia este o notă îndrăzneață, dar nu este întotdeauna steaua într-o compoziție de parfum, și uneori poate să se retragă din centrul scenei în partea corului. Un exemplu bun al unei note de magnolie ca act de susținere este L’Instant De Guerlain (Momentul GUERLAIN – adică acel moment în care te îndrăgostești). L’Instant este un parfum oriental sexy (un stil pe care Guerlain îl stăpânește foarte bine) în care mierea, magnolia și chihlimbarul sunt amestecate fără întrerupere încât fiecare dintre aceste părți devine o entitate întregă, nouă – o strălucire caldă, picantă și dulce, cu indicii de flori cremoase. L’Instant De Guerlain este un moment cu miros de magnolie ce trebuie prețuit.

Magnolia într-un amestec modern

BVLGARI Magnolia Sensuel

Unele parfumuri cu magnolie reușesc să surprindă toată frumusețea olfactivă a florii, prospețimea sportivă nesfârșită și căldura florală. Magnolia Sensuel, cea mai recentă creație a colecției BVLGARI Splendida, este un astfel de parfum și are un aer incredibil de modern. Magnolia Sensuel accentuează inima cremoasă și magnolia tropicală, cu tonuri mandarină, susținând-o cu o bază exotică de vanilie, care este picantă și primitoare. Rezultatul este un parfum sexy și modern, care nu strigă “magnolie” – în schimb, el șoptește încet cuvântul.

 

Lasă un comentariu