Glam News Magazine

Sudul Franței are unele dintre cele mai frumoase orașe care aliniază Rivera. De la est la vest, coasta mediteraneană este împânzită de cătune minuscule și sate, care doar fac apel la explorare pentru a descoperi farmecul istoric sau specificul local a unor orașe de care pur și simplu te îndrăgostești. Iată 3 dintre ele pentru a le adăuga sau readăuga pe lista de călătorii!

Martigues

Sudul Franței

 

În apropiere de Marsilia, Martigues este un oraș mult mai mic, mai puțin aglomerat și ofertant pentru a explora regiunea și farmecul său istoric. Cu sediul în centrul rivierei franceze, Martigues este scăldat în soare vara și mai cald comparativ cu restul Franței iarna.

Foto: patrimoine-de-france

Pe lângă plajele pitorești și canalele ce atrag pașii și uimirea tuturor, ca obiective turistice trebuie să bifezi biserica în stil baroc italian Sainte-Madeleine-de-l’Île; Coasta Albastră – unde Mediterana este de un albastru viu; Parc de Figuerolles – un spațiu pentru încărcarea bateriilor în natură, cu parc de aventură, posibilitate de a face călărie sau mountinbike în pădurea de pini; Muzeul de Artă Ziem și Capela Notre Dame des Marins care datează din 1600.

Narbonne

Sudul Franței

Sudul Franței are o cantitate surprinzătoare de relicve romane, iar Narbona stă ca dovadă. Acest oraș port tradițional îți începe istoria în anul 118 î.Hr., ceea ce îl face să fie un loc minunat pentru cultură, nu numai pentru relaxare – Marea Mediterană fiind la doar 15 km distanță. Emblematică petru oraș este Catedrala Stântul Iustin și Sfântul Pastor, a cărei măreție fascinează și atrage turiștii.

Dar dacă ajungi în Narbonne, nu trebuie să te mulțumești cu atât. Trebuie să urci în turnul pătrat Donjon Gilles Aycelin, construit în secolul 13, pentru o frumoasă priveliste a orașului; să vizitezi Palatul Episcopal – acum Muzeul de Arheologie și Istoria Artei; să traversezi Pont des Marchands, pod istoric al oarșului și să vizitezi Biserica Notre-Dame-de-Lamourguier, o clădire veche de 2000 de ani acum muzeu. Acest oraș plin de istorie te cucerește la fiecare pas.

Grasse

Sudul Franței
Foto: flickr

Dacă călătorești pe coasta de sud-est a Franței, nu uita să vizitezi Grasse, care este recunoscut drept capitala mondială a parfumului. Orașul are o istorie frumoasă ce stă înscrisă în zidurile Centrului Vechi, care merită explorat.

Foto: francethisway

De neratat este catedrala Notre Dame De Puy, în care poți vedea lucrări prețioase, inclusiv una semnata de Rubens! Nu uita să vizitezi unul dintre parfumerii de prestigiu în timp ce te afli în oraș.Va fi o experientă care îți va îmbogăți orizontul asupra parfumurilor.

Lasă un comentariu