Glam News Magazine

Cerul dimineții aurite de un soare strălucitor mi-a amintit de tinerețe. Atunci mă bucuram de culori ireale în văzduh fără să țin cont că ele se datorează poluării. Aveam deasupra atunci un cer nesănătos, iar asta se putea observa mai ales noaptea când negrul era un soi de gri, iar stelele păleau în strălucire. Dar nu stăteam să analizez. Cine să aibă timp să privească cerul când viața pe pământ, în ritmul ei cotidian, îți dă și așa multe de făcut, într-o aglomerare de activități deseori sufocante?

Când eram tânăr, mi se spunea că îmi voi croi singur destinul și pentru asta trebuie să muncesc temeinic. Și am muncit, am studiat, am construit cu acea îndrăzneală care inhibă teama de eșec. Truda nu este însă decât o parte din poveste. Cruciale sunt, am descoperit cu timpul, alegerile pe care le faci în viață și să-ți asculți vocea aceea interioară care te îndrumă uneori pe căi neștiute. Reușita înseamnă, de cele mai multe ori, asumarea unei doze însemnate de risc și multă perseverență. În cele din urmă, nicio schimbare în lumea asta mare nu s-a făcut pocnind din degete.

În urmă cu 26 de ani, am lansat Glam News Magazine, din dorința de a aduce pe piață informații de calitate din sfera glam de fashion, beauty, travel și lifestyle. La un an după, am arătat deschidere conceptului de e-Mobility, încă la început în acele vremuri și am făcut precomandă pentru un Mercedes-Benz EQC la Auto Schunn, partener autorizat Mercedes-Benz, ce sărbătorea atunci 25 de ani de activitate pe piața auto din România. Era vorba despre un automobil electric care mi-a schimbat cursul vieții, iar alegerea lui – destinul unei planete. Cu timpul, informațiilor oferite publicului s-au adăugat produse de calitate, echipamente și chiar automobile oferite prin Glam Shop International, la fel și șansa de a contribui la schimbarea unor mentalități, prin soluții de tip smart.

Cum a fost posibil? Îmi place luxul, îmi plac produsele de brand. Asta nu s-a schimbat niciodată. Dar întotdeauna am susținut consumul eficient de resurse, indiferent de domeniu și reducerea deșeurilor și a poluării, pentru îmbunătățirea calității vieții, fapt care în ultimii 25 de ani a beneficiat de politici bine puse la punct datorită conlucrării mai multor factori implicați. Oameni vizionari au creionat odată o lume posibilă, care a prins contur în zilele noastre. Avem case inteligente și mașini eco-friendly, un confort și siguranță pentru un viitor mai bun generațiilor următoare. A fost nevoie de acel click. În cazul meu alegerea unei mașini electrice, deși a părut mai mult ca moft, decât ca necesitate. Am descoperit însă puterea unei decizii luate cu deschidere către orizonturi noi. Electromobilitatea s-a dovedit a fi soluția la nivel global. Cerul luminos de astăzi se datorează adoptării acestui concept de e-mobility care reduce la zero emisiile de carbon și poluarea aerului. Acest aspect m-a apropiat în următorii ani de sectorul de vânzări auto, mă refer la vehicule electrice, alături de partenerul ulterior, Auto Schunn, companie care mi-a inspirat încredere încă de la început. Era ceva inovator, dar riscant și totuși astăzi mă trezesc dimineața, scot mașina de la încărcat și plec la birou într-un oraș fără noxe în care pot să lucrez mai relaxat. Glam News Magazine este acum o revistă cu patru sedii în Europa și unul în America, prin Glam Events organizăm evenimente de top și chiar prezentări de modă cu proiecții holografice, iar Glam Shop International – o companie cu parteneri și filiale pe toate continentele. Am convins că luxul este ceva tangibil, de la piese vestimentare și produse de brand la device-uri și echipamente smart care ne ajută în sarcinile zilnice. Conducând acum 25 de ani o mașină electrică din categoria lux am văzut direcția de viitor în acest sens. Am înțeles că schimbarea vine cu soluții noi.

Astăzi, producem energie cu instalații proprii, avem control asupra locuințelor de oriunde am fi, astfel încât avem și căldura optimă și mâncarea pregătită când ajungem acasă, putem călători fără vize sau grija carburantului pentru că rețeaua de stații de alimentare pentru vehiculele cu propulsare electrică acoperă toate necesitățile pe baza cardului de acces și programărilor la stații prin aplicațiile mobile. Când m-am alăturat în urmă cu 20 de ani Organizației Mondiale pentru Promovare Electro-Mobilității (OMPEM) am pășit într-o nouă eră. Am promovat vehiculele electrice și am făcut lobby pentru dezvoltarea infrastructurii necesare și implementării tehnlogiilor specifice. Conceptul e-Mobility s-a pliat perfect pe nevoile societății, în ciuda reticenței inițiale, iar acum pot să privesc cerul senin și să ascult… liniștea orașului, fără zgomotele mașinilor din tinerețea mea. Este un mediu propice pentru a crea, a dezvolta și a implementa soluții pentru următorii 25 de ani, într-o lume mai curată, mai relaxată și da, mai glam.

 

Acest articol este înscris în competiția Spring SuperBlog 2019!

Un comentariu

Lasă un comentariu