Glam News Magazine

Vara veșnică este un vis al multora. Mărturisesc, nici mie nu mi-ar displăcea, în ciuda disconfortului pe care îl produc temperaturile ridicate. Dar suntem la început de toamnă și trebuie să ne luăm la revedere de la anotimpul estival. Și cum am putea face asta mai bine decât cu o ultimă baie de soare și o îmbrățișare de rămas bun a mării? Între destinațiile aparte ce oferă astfel de răsfăț în septembrie se numără Tulum, aflat pe riviera Maya, coasta mexicană a Mării Caraibelor. Aici peisajul este unul paradisiac: ape de un albastru perfect, nisip alb, palmieri, iar temperaturile în această perioadă depășesc ușor 30°, ceea ce se traduce ca rețeta perfectă pentru a face din vară o amintire vie.

Tulum este plin de colibe de plajă de paie și baruri la modă. Există o gamă largă de atracții Tulum, de la plajă la junglă până la ruinele antice. Este cu siguranță o oază de relaxare în Riviera Maya, chiar la sud de orașe aglomerate precum Cancun și Playa del Carmen.  Iată cele mai bune argumente să alegi Tulum pentru o ultimă vacanță pe plajă, înainte de toamnă!

Plaje tropicale

De fapt, acesta este probabil motivul pentru care majoritatea oamenilor visează să viziteze Mexicul și în special Peninsula Yucatan. Da, plajele în Tulum merită văzute. Atmosfera este incredibilă. Nisipul alb și palmierii în bătaia vântului sunt o imagine care te va deconecta pur și simplu.

Baruri și cluburi pe plajă

Barurile și cluburile pe plajă în Tulum oferă șezlonguri în schimbul unei cheltuieli minime (mâncare / băuturi) sau unei taxe. Este atât de simplu de petrecut ziua pe plajă la un club, încât nu-ți dai seama cât de repede a trecut. Te bucuri de soare cu ceva răcoritor de la bar, un răsfăț simplu, dar binevenit.

Crovuri

Să înoți într-un crov este punctul culminant absolut al vizitei în Tulum. Crovurile sunt adâncituri de apă atunci când calcarul din jur se prăbușește și pot fi deschise (ca un iaz), semi-deschise (cu unii pereți de cavernă) sau închise (cavernă completă sau subterană). Crpvurile au o frumusețe naturală incredibilă. Adesea sunt circulare cu formațiuni calcaroase sau carstice, ape albastre tropicale și verzi și junglă luxuriantă din jur. Există mii de crovuri literalmente în jurul Peninsulei Yucatan. Printre cele mai frumoase și populare din apropierea Tulum sunt Gran Cenote, Cenote Dos Ojos și Cenote Zacil-Ha. Dar dacă alegi crovuri mai puțin cunoscut, ai putea să scapi de aglomerație. Oricum ar fi, crovurile sunt de bifat într-o vacanța în Tulum.

Ruine mayașe

Pe lângă faptul că sunt spectaculoase din punct de vedere vizual, ruinele din Tulum sunt unice, deoarece sunt rămășițele singurului oraș mayal construit pe coastă și a unuia dintre puținele orașe mayașe cu ziduri. În plus, sunt ușor accesibile cu sau fără ghid. Unele structuri sunt destul de bine conservate, inclusiv castelul care se află pe faleza de deasupra oceanului spumos. Alte structuri au nevoie de ceva mai multă imaginație pentru a le reconstrui în minte. Explorarea siturilor arheologice adaugă o latură de mister de descoperit oricărei vacanțe. În plus puteți sp bifați, cu o excursie de o zi, vizitare uneia dintre noile minuni ale lumii – complexul arhitectural Chichen Itza (foto), un loc fascinant, inclus in lista de patrimoniu UNESCO.

Rezervație naturală a biosferei la sud de Tulum

Sian Ka’an este încă un argument pentru o vacanța la Tulum. Rezervația naturală este diversă, conține păduri tropicale, lagune de mangrove și zone marine protejate de coastă. Rezervația Biosferei Sian Kian găzduiește o varietate de vietăți, inclusiv puma și jaguarul.

Lasă un comentariu