Glam News Magazine

Un hobby este o activitate pe care o facem în timpul liber pentru a ne destinde și a ne încărca bateriile. Fiind sursa fericirii, în general nu ezităm să cheltuim pentru hobby-urile noastre. Iar unii oameni ajung să cheltuie mii de dolari pe ceea ce iubesc să facă în timpul liber.

Automobilismul

În filme, cursele de mașini sunt o cheltuială suportabilă. În realitate, trebuie să dispuneți de o sumă imensă de bani pentru un astfel de hobby. În afară de diversele cheltuieli efectuate pentru a accesoriza mașina cu opțiuni de viteză, va trebui, de asemenea, să aveți cele mai bune echipamente de siguranță, deoarece cursa auto este un efort periculos. Puteți obține mașinile de curse de vis cu echipamentele necesare de la 10.000$ la 100.000$. Este o activitate mai costisitoare decât pare.

Pilotarea avioanelor

Ce copil nu sare în sus de bucurie când vede un avion pe cer și nu visează să piloteze unul?  Puțini adulți reușesc să-și îndeplinească însă acest vis.E nevoie de o sumă în jur de 7000$ pentru a obține un certificat de pilot privat. Pentru licența de zbor mai adaugăm 5000$ și să nu uităm de avion, care costă între 15.000$ și 200.000$.

Colecționarea operelor de artă sau mașinilor

În timp ce unii dintre noi adoră să colecționeze timbre sau monede sau cărți, cei care au posibilități financiare ridicate duc colecționarea la alt vinel. Picturile și alte piese de artă sunt destul de costisitoare, mai ales dacă un nume mare este asociat cu acesta, precum Pablo Picasso, Leonardo Da Vinci, Raphael și Vincent Van Gogh. Piesele de artă ale acestor artiști valorează milioane de dolari. Ca exemplu, 250 de milioane$ un Paul Cezanne, 179,4 milioane$ pentru un Picasso și 142 milioane$ pentru o creație Francis Bacon. Dacă nu ești interesat de artă, colecționarea mașinilor este de asemenea un hobby de milioane. Pe lângă achiziționare, trebuie întreținere și depozitare. Pentru a vă oferi o imagine a cheltuielilor în colecționarea mașinilor iată costul a trei mașini rare • 1937 Bugatti Type 57S – 4,4 milioane$ • 1961 Ferrari California – 10,8 milioane$ • 1954 Mercedes Formula 1 Racing Car – 29,6 milioane$

Skydiving/Salturile cu parașuta

Parașutismul este o experiență pe care cei mai mulți dintre noi visăm să o avem cel puțin o dată în viață. A te lăsa liber în aer cu mult peste lumea pe care o cunoaștem și a zbura ca o pasăre este o experiență magică. Adrenalina resimțită în saltul din avion este ceea ce îi face pe unii să  scoată dolari buni din buzunare pentru aceste experiențe.Costă aproximativ 2,5$ pentru fiecare secundă, ceea ce înseamnă între 150$ și 250$ pe minut.La un calcul simplu, dacă sari de două ori pe săptămână, te va costa aproximativ 24.000$ în fiecare an.

Cursele de yachturi

Vrei să simți că ești regele apelor? Acesta poate fi sentimentul după câștigarea unei curse pe yatch. Yatch-ul este o aventură scumpă și atunci când ai una, atunci cu siguranță ai un buzunar de aur. Un yatch poate fi cumpărat de la 2 milioane la 800 milioane de dolari. Iar cursele de yatch-uri ar fi un cost suplimentar de 8 până la 10 milioane de dolari, deci un hobby pentru cei cu conturi generoase. Să nu uităm că întreținerea yatch-ului în acest scop costă în jur de 100.000$ în fiecare lună.

 

Definiția luxului: Cele mai scumpe 6 mașini ale momentului

Definiția luxului: Cele mai scumpe 10 super-iahturi din lume

 

 

Lasă un comentariu