Glam News Magazine

Parfumul, la fel ca și moda, este ciclic. Ceea ce este acum la modă, după o perioadă iese din tendințe și în cele din urmă revine din nou. Putem cartografia un deceniu de parfumuri purtate în același fel ca și hainele din aceeași perioadă. Gândiți-vă, anii ’80 sunt sinonimi cu printurile florale, parfumurile florale albe și pudrate, iar în anii ’90 se purtau parfumurile fresh și acvatice, așa cum se purtau hainele largi în culori deschise. Este incitant să vedem ce urmează și ce poate reveni din trecut.

La începutul anului 2019, am făcut predicțiile în materie de parfumuri. Unele dintre ele s-au adeverit (parfumuri fără etichete și gurmande savuroase), altele nu, dar am vrut să păstrez ideea din 2019 pentru a vedea dacă ultimele lansări ar putea prezice, probabil, parfumurile pe care le vom vedea în 2020. Așadar, hai să ne uităm în globul de cristal…

1. Mai multe parfumuri intense

mon guerlain intense

În 2019 am văzut o serie de parfumuri care au fost reinterpretate și numite „intense”. Acestea sunt parfumuri în care compozițiile originale, cum ar fi Mon Guerlain ale lui GUERLAIN, se împletesc cu ceva mai profund, mai bogat și… mai intens! Versiunile intense sunt grozave pentru că îți oferă o altă variantă a parfumului pe care îl iubești, așa că dacă ți-a plăcut mătăsea învăluitoare și gurmandă a lui Mon Guerlain, te vei îndrăgosti iremediabil când vei încarca deliciosul marțipan din varianta intensă. În 2020 cred că vom vedea cum mai multe parfumuri se vor intensifica puțin, iar eu unul, abia le aștept.

2. Parfumuri cu trandafiri

issey miyake rose

Trandafirii se demodează vreodată? Nu cred, dar trebuie să spun că această notă este oarecum în vogă în acest moment. În 2019, Lancome a lansat Idole, o abordare foarte transparentă și luminoasă a trandafirului, iar Issey Miyake ne-a oferit Eau d’Issey Rose & Rose, care practic sunt niște sticle de parfum umplute cu dulceață de trandafiri. Din cauza acestor note puternice, se pare că tot mai multe case încep să folosească trandafirii, și cred că vom vedea mai multe parfumuri pline de trandafir în 2020. Ca iubitor de trandafiri, aceasta este singura predicție care sper că o să devină realitate.

3. Parfumurile retro masculine

jean paul gaultier le male

În ultimii ani, am văzut o mulțime de parfumuri masculine care urmează tema modernă a fougere-ului. Parfumuri precum Aventus de la CREED, Sauvage de la DIOR și Explorer de la Montblanc au toate un miros aerisit și mineral, datorită notei de ambroxan și fiecare a modernizat fougere-ul în ceva cristalin și aproape sportiv. Dar îmi doresc foarte mult ca în 2020 să terminăm cu parfumurile sportive și să avem de unde alege mai multe parfumuri masculine cu stil și cu adevărat clasice – poate niște arome fougere mai vechi precum Rive Gauche și Kouros de la YSL sau poate arome masculine puternice precum Le Male de la JPG – parfumuri care vor contrabalansa toată prostia cu parfumurile fresh. Să vedem dacă am dreptate!

4. Parfumuri cu migdale

jean paul gaultier la belle

O altă notă populară în 2019 a fost migdala – migdale delicioase, gustoase și caramelizate. Notele de migdale sunt minunate, deoarece aduc un miros complex de cireșe, nuci și alune de pădure. Aceste note au fost folosite în parfumuri precum Girl of Now a lui Elie Saab, care folosesțe migdale caramelizate și La Belle de la Gaultier, care transformă nota în ceva bogat, pudrat și opulent. În 2020, această tendință va continua și cred că vom vedea mult mai multe parfumuri pline cu migdale.

5. Sticle mai simple

lancome idole

Parfumeriile sunt pline de sticle ciudate și care mai de care mai decorate și sincer, cred că nu vor dispărea niciodată, cel puțin nu atâta timp cât parfumurile Moschino sunt prin preajmă cu minunatele sticle pline de kitsch! Însă, în ultimul an, multe branduri de parfum au optat pentru simplitate și eleganță. De exemplu Idole de la Lancome are o sticlă foarte simplă, proiectată de un arhitect și se spune că este cea mai subțire sticlă de parfum din lume. Și Gabrielle de la CHANEL a optat pentru o sticlă foarte subțire și simplă, pentru a oferi o atmosferă de lux. Așadar, în 2020, prezic că va exista mai multă simplitate și eleganță și poate câteva provocări pentru a crea o sticlă și mai subțre pentru a fura titlul mondial celor de la Givenchy.

Lasă un comentariu