Glam News Magazine

Regiunea uluitoare din jurul Dolomiților este sincer unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Această zonă rurală pitorească ce are pe fundal munți accidentați, include lacuri frumoase cu ape strălucitoare turcoaz și sate fermecătoare, desprinse parcă din povești. Peisajele sunt pur și simplu spectaculoase, iar experiențele de călătorie – de neuitat. Iată recomandările noastre pentru cele mai bune locuri de văzut din zona Dolomiți.

Lacul Como

Dolomiti
Foto: Getty Imeges

Este cel mai popular obiectiv din regiune, drept pentru care ocupă primul loc în listă. Pentru a admira cât mai bine frumusețea lacului mergeți la Castello di Vezio pentru o vedere panoramică.

Varenna

Micul sat pescăresc este fascinant prin culorile sale și istoria care odihnește între ziduri. Adăugăm peisajele perfecte pentru orice story pe rețelele de socializare.

Bellagio

Dolomiti

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Lombardia. Pe lângă centrul orașului cu aerul său italian, nu trebuie ratate grădinile luxuriate de la Villa Serbelloni și Villa Melzi. Pentru a vă bucura maxim de peisaj, optați pentru un tur ghidat cu barca.

Bolzano

Bolzano este un oraș italian cu specific austriac. În centrul orașului veți auzi vorbindu-se germana sau dialectul local. Cu o istorie care a început în Imperiul Roman, în secolul al XV-lea îHr, Bolzano este acum un oras european international de schi. De aici puteti ajunge spre munți indiferent de directia pe care o alegeți. Iar peisajele nu vă vor dezamăgi.

Lacul Carezza

Dolomiti
Foto: Flickr

Acesta este un lac frumos, cu apă verde turcoaz strălucitoare și Dolomiții dramatici în fundal. Există o pistă de mers pe jos în jurul lacului, care durează în jur de 20-30 de minute, ceea ce oferă o plimbare relaxantă de neuitat.

Santa Maddalena

Foto: Flickr

Santa Maddalena este unul dintre cele mai frumoase sate din zona Dolomiți. Atât de frumos, încât pare că nu e real. Cel mai bine să mergeți să vă convongeți singuri. În plus, liniștea de aici este greu de obținut în altă parte.

Chiusa Klausen

Foto: klausen.it

Chiusa Klausen este încă un loc parcă desprins din povești. Clădirile delicioase și peisajele uluitoare sunt cele mai simple argumente să faceți o oprire aici dacă treceți prin zonă.

Lacul Braies

Dolomiti
Foto: Flickr

Este un uimitor lac glaciar cu apă vibrantă de un albastru turcoaz și munții Dolomiți în fundal.Parcă simți aerul curat, energizant doar privind în imagine.

Trei Cime di Lavaredo

Dolomiti
Foto: Flickr

Sunt trei vârfuri distincte, împreună formând unul dintre cele mai cunoscute grupuri montane din Alpi. Cele trei obeliscuri stâncoase sunt formate din calcar numit dolomit și ating o înălțime cuprinsă între 2857 și 2999 m. Există nenumărate excursii și tururi de alpinism care vă vor permite să explorați zona.

Lacul Sorapis

Dolomiti
Foto: Flickr

Străjuit de munți, Lacul Sorapis este ocazia de a vă conecta cu natura sau cel puțin de a vă deconecta total. La el se poate ajunge numai pe jos sau cu elicopterul. Traseul este destul de greu, așa că necesită o ținută adecvată și experiență cu muntele. Nu este recomandat copiilor, având și puncte expuse.

Lasă un comentariu