Glam News Magazine

Desigur că nu v-ați gândit să asociați vreodată geometria cu ideea de șic. Și desigur că nu v-ați gândit la pereții cu modele geometrice ca o soluție actuală, nefiind deloc un trend al momentului. Însă veți descoperi parcurgând acest articol că pereții geometrici sunt o opțiune de luat în calcul pentru interioare șic în 2020.

Folosirea modelelor geometrice la vopsirea pereților aduce un plus de dinamism încăperii, în special dacă sunt folosite culori puternice. Firește, ne referim la un singur petrete al camerei și automat mobilierul trebuie să fie unul minimalist. Altfel riscați să încărcați dezastruos atmosfera. Însă formele geometrice pot fi la fel de bine folosite pentru a inspira calm și a induce o stare de relaxare. Pentru aceasta, trebuie să alegeți preponderent nuanțe deschise, pastelate.

Nuanțele de gri sunt importante în acest decor cu pereți geometrici în care se folosesc adesea roz pal și roz nude, purpuriu deschis, mov lila sau lavandă în nuanțe pastelate, dar și bleu ciel, vernil sau turcoaz deschis. Griul este extrem de versatil, fiind ușor de asortat. Nuanțele împumutate din natură sunt de asemenea de dorit pentru că se combină armonios cu alte culori. Opțiunile și combinațiile acestora sunt nenumărate.

Simplitatea nuanțelor, simplitatea amenajării interioare acordă acestor pereți geomotrici un carcater șic care amintește de eleganța unei ținute în linii clasice, curate. Mobilierul de culoare albă se potrivește bine în acest decor de bun gust, dar nu trebuie făcut din aceasta o regulă. De evitat însă sunt nuanțele vibrante, care pot fi prea puternice. Puteți folosi un scaun sau o decorațiune în tonuri accenruate, dar alegeţi cu atenţie.

Frumusețea pereților geometrici constă și în faptul că stârnesc imaginația și creativitatea. În plus când spunem forme geometrice nu trebuie să vă limitați la triunghiuri, dreptungiuri, romburi și trapezuri. Pot fi folosite de asemenea forme geometrice rotunde în designul pereților, iar efectul este unul uluitor.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu